«Με την υπερψήφιση της τροπολογίας για την επιτάχυνση της διαδικασίας για την αύξηση του κατώτατου μισθού, επισφραγίζεται η έναρξη μιας νέας περιόδου για τη χώρα μετά την έξοδο από τα μνημόνια, με τον κόσμο της εργασίας στο επίκεντρο» αναφέρει, σε γραπτή ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά την απόφαση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το 2012, η οποία μείωσε τον κατώτατο μισθό κατά 22% και θέσπισε και τον υποκατώτατο μισθό για τους νέους κάτω των 25 ετών, που ήταν μειωμένος κατά 32%, η συγκεκριμένη τροπολογία έρχεται να αποκαταστήσει μια κατάφωρη αδικία που υπέστησαν οι εργαζόμενοι. Ταυτόχρονα, η επικείμενη κατάργηση του υποκατώτατου μισθού θα αποκαταστήσει τον ηλικιακό ρατσισμό που είχε επιβληθεί στους εργασιακούς χώρους» προσθέτει.

Καταλήγοντας, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει: «Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η ανάκτηση των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελούν τα πρώτα ουσιαστικά βήματα για το νέο τοπίο της χώρας μετά τα μνημόνια. Είναι πλέον φανερό πως, σε αντίθεση με το πολιτικό σχέδιο της ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη που θέλει τους εργαζόμενους στο περιθώριο και στο έλεος της εργοδοσίας, η κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά για τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειάς τους».