Τους στόχους της επίσκεψής του στη Ρωσία αναλύει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο με τίτλο «Δεν κάνουμε εξωτερική πολιτική χάριν τρίτων», που δημοσιεύεται αύριο, Σάββατο, στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Στο άρθρο του ο κ. Τσίπρας αναλύει το νέο πλαίσιο των ελληνορωσικών σχέσεων και αναφερόμενος στους στόχους της επίσκεψής του ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι γίνεται με τη χώρα μας εκτός μνημονίων και έχοντας «επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η Ελλάδα «καθίσταται διαμετακομιστικός και ενεργειακός κόμβος στην περιοχή, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για επενδύσεις, όχι μόνο στον τουρισμό και στην αγορά ακινήτων, αλλά σε στρατηγικές υποδομές μεταφορών και ενέργειας και πολλούς άλλους τομείς». Και προσθέτει:

Επαναφέρουμε τις σχέσεις των δύο χωρών στις ράγες που με κόπο στρώσαμε από το 2015 έως σήμερα και αναδεικνύουμε τις ευκαιρίες που ανοίγονται για τις ελληνορωσικές σχέσεις, μετά την έξοδο της χώρας από την κρίση και υπό τις νέες γεωπολιτικές συνθήκες.

Επίσης στο άρθρο αυτό ο πρωθυπουργός αναφέρεται στις ελληνορωσικές σχέσεις και στην κρίση του περασμένου καλοκαιριού, ενώ τοποθετείται για το Μακεδονικό ζήτημα και τη Συμφωνία των Πρεσπών.