​«Εδώ μιλάμε για το οργανωμένο έγκλημα. Σπείρες έχουν καταλάβει τα Εξάρχεια και έχουν αλλοιώσει το χαρακτήρα της γειτονιάς», κατήγγειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών, Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΊ.

«Πρέπει να γίνει σαφές ότι όλο αυτό είναι θέμα οργανωμένου εγκλήματος και πρέπει να το χτυπήσει κανείς στην πηγή της δύναμής του, που είναι το χρήμα» τόνισε και πρόσθεσε: «Όταν ένας πρωθυπουργός καλείται από τους κατοίκους να πάρει πρωτοβουλίες, είναι χρυσή ευκαιρία να γίνει κάτι μαζί με τους κατοίκους».

Για τους ελεγχόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών, τόνισε ότι «ο πιο σωστός τρόπος να το κάνεις αυτό είναι αποκεντρωμένα. Υπάρχουν δημιουργικές λύσεις που δεν επιβάλλουν σε μια γειτονιά την παρατεταμένη παρουσία αυτών των χώρων. Υπάρχουν οι λύσεις των κινούμενων χώρων ελεγχόμενης χρήσης και θα πρέπει να εξεταστούν ως ενδεχόμενο».

Σχετικά με τον συνδυασμό του, ανάφερε ότι είναι «μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να παλέψουν για την Αθήνα, που δεν έχει κομματικές αγκυλώσεις. Δηλαδή, μαζεύουμε Αθηναίους από όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος και από δεξιά και από αριστερά, ανθρώπους όμως που νοιάζονται για την πόλη τους, που βάζουν την Αθήνα πάνω από όλα. Αυτό είναι που μας διαφοροποιεί από τους άλλους υποψήφιους, οι οποίοι στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν το κόμμα τους» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ