Για τα προβλήματα και τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με προβλήματα ακοής, αλλά και τις δράσεις του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών, ενημερώθηκε σήμερα από την πρόεδρο του ιδρύματος Βενέττα Λαμπροπούλου, κατά την επίσκεψή του, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος.

Σε σχετική ανάρτησή στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, o κ. Ηλιόπουλος έγραψε μεταξύ άλλων ότι «η στήριξη της πολιτείας και του δήμου είναι απαραίτητη» επισημαίνοντας ότι «στον δήμο Αθηναίων, υπάρχει μόνο ένα ενιαίο ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο-λύκειο το οποίο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των αιτούντων μαθητών. Την ίδια στιγμή, οι παιδικοί σταθμοί δεν διαθέτουν εκπαιδευτικό προσωπικό παράλληλης στήριξης ενώ, αν και υπάρχει ένα εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Κ) κωφών- βαρήκοων Αθήνας, απουσιάζει ένα αντίστοιχο σχολείο που να καλύπτει το σύνολο των μαθητών με αναπηρίες, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να μεταφέρονται σε Ε.Ε.Ε.Κ όμορων δήμων».

«Για εμάς "Αθήνα από την αρχή" σημαίνει ισότιμη πρόσβαση των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία και συγκεκριμένες ενεργητικές πολιτικές ώστε κανένας άνθρωπος να μην είναι αόρατος. "Αθήνα από την αρχή" σημαίνει μια πόλη προσβάσιμη και ανοιχτή σε όλες και όλους, μικρούς και μεγάλους» σημείωσε .