«Η Ελλάδα έχει αφήσει τα πιο δύσκολα πίσω της στον οικονομικό τομέα και έχουμε αρχίσει να οικοδομούμε κοινωνικό κράτος επουλώνοντας τις πληγές του μνημονίου», επισημαίνει μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Σήμερα -προσθέτει- η εικόνα για την Ελλάδα είναι σαφώς καλύτερη, το πιστοποιούν τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, τα μεγέθη της οικονομίας, τα επιτόκια στη διεθνή αγορά, η δρομολογημένη πρόωρη αποπληρωμή του δανείου του ΔΝΤ».

Χαρακτηρίζει «κακό για την Ευρώπη και εφιαλτικό για την Ελλάδα» να εκλεγεί πρόεδρος της Επιτροπής ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος «σε όλα τα εθνικά μας θέματα είναι από την απέναντι πλευρά. Είναι οπαδός των περικοπών στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό ιδιαίτερα για τη συνοχή, στα διαρθρωτικά ταμεία, την ΚΑΠ, τα κονδύλια για το προσφυγικό. Είναι ο πρώτος που μίλησε για Grexit πριν από τον Σόιμπλε», υπογραμμίζει ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ενώ λέει πως είναι πολύ σημαντικό, αν ο Έλληνας Επίτροπος θα είναι δεξιός ή αριστερός, γιατί αυτό επηρεάζει το συσχετισμό δυνάμεων στην Κομισιόν.

Ερωτηθείς για τα εκλογικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών πιστεύει ότι «θα είναι καλύτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ από αυτά που προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις», λέγοντας ότι «θα διαψευστούν όσοι προβλέπουν συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και θεαματική νίκη της ΝΔ και μάλιστα με διψήφια διαφορά». Θεωρεί δε, «ρεαλιστικό το κόμμα του να εκλέξει έξι ευρωβουλευτές».

Κάνοντας δε, τον προσωπικό απολογισμό της θητείας του, ο Δ. Παπαδημούλης σημειώνει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Συνέβαλα από την αρχή να αλλάξει η εικόνα της Ελλάδας και να οικοδομήσουμε μια προοδευτική συμμαχία» που αντανακλάται στη στήριξη που είχε η Ελλάδα και η κυβέρνηση Τσίπρα όχι μόνον από την Αριστερά αλλά από τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους, σε θέματα όπως η μη μείωση των συντάξεων και η ελάφρυνση του χρέους, ενώ μένει ανοιχτό και το θέμα της μείωσης του αφορολογήτου.

Επιπλέον, ως ο μόνος Έλληνας αντιπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «είχε αυξημένο ρόλο στις προσπάθειες της κυβέρνησης να βγούμε από τα μνημόνια» και ενήργησε συναινετικά με όλους τους Έλληνες ευρωβουλευτές, πλην της Χρυσής Αυγής, «για την υπεράσπιση των εθνικών θεμάτων», είτε αφορούσαν την τουρκική προκλητικότητα, είτε τον κοινοτικό προϋπολογισμό, την κοινή αγροτική πολιτική και τη συνοχή.

Για τα σενάρια που τον θέλουν πιθανό επόμενο Επίτροπο, απαντά: «δεν με ενδιαφέρουν, δεν με αφορούν, δεν μετέχω, δεν τα τροφοδοτώ», αντιθέτως αυτό που διεκδικεί, είναι, όπως αναφέρει, έναν από τους τέσσερις σταυρούς προτίμησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ