Για επιχείρηση «πολιτικής λαθροχειρίας», κατηγορεί  στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη  με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος αστικής ανάπλασης του Αγ. Διονυσίου Πειραιά, η Ρένα Δούρου, η οποία ως περιφερειάρχης διεκδίκησε και διασφάλισε την υλοποίησή του έργου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της. 

Τα γεγονότα, σημειώνει η ίδια, διαψεύδουν αυτή την προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών. Καθώς, όπως αναφέρει, στη συγκεκριμένη περιοχή η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής, σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους, έβαλε τις βάσεις για τη δημιουργία 2.000 στρεμμάτων κοινόχρηστων χώρων με σύγχρονες λειτουργικές υποδομές και πράσινο. 

Συγκεκριμένα, το Φεβρουάριο του 2018 το Περιφερειακό Συμβούλιο, ύστερα από πρόταση της Διοίκησης, ενέκρινε αυτό το σημαντικό έργο της αστικής ανάπλασης, με προϋπολογισμό 15.000.000 ευρώ, σε έκταση 470.000 τ.μ. της περιοχής του Αγίου Διονυσίου μέσω της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Πειραιά. Το Μάιο του 2019 αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου ύστερα από τη δημοπράτηση στην οποία προχώρησε η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής. 

«Είναι φανερό ότι η επί χρόνια παραγκωνισμένη περιοχή του Αγίου Διονυσίου ξαναμπαίνει σήμερα στο χάρτη της πόλης ύστερα από τις αποφάσεις και τις ενέργειες της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής. Αυτή την πραγματικότητα επιχειρεί σήμερα να αλλοιώσει ο Κ. Μητσοτάκης. όπως τοn Μάρτιο του 2019, ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξήγγειλε το έργο Ελευσίνας-Υλίκης, που ήδη υλοποιούσε η Περιφέρεια Αττικής», σημειώνει η κ Δούρου.

Η πρώην περιφερειάρχης επισημαίνει ότι η περιοχή του Αγίου Διονυσίου αλλάζει προς όφελος της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και της νέας επιχειρηματικότητας χάρη στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της διοίκησης της Δύναμης Ζωής για δημόσιους χώρους ανοικτούς στους πολίτες. Για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανασυγκρότηση.

Διευκρινίζει ότι δεν  ήταν μια συγκυριακή ενέργεια. «Αλλά το αποτέλεσμα της στρατηγικής επιλογής που ήταν το κόκκινο νήμα της θητείας της Δύναμης Ζωής στη Διοίκηση της Περιφέρειας. 

Μια επιλογή, συμπληρώνει, που είχε να κάνει με τη προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αναπλάσεων σε όλους τους Δήμους της Α΄ και Β΄ Πειραιώς, με την χρηματοδότηση 50 εκατομμύρια ευρώ, 10 έργων μεγάλης κλίμακας, με στόχο την ανασυγκρότηση μιας περιοχής που ιστορικά καταγράφηκε ως η περιοχή με τη μικρότερη αναλογία σε πράσινο και ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους.

Παρατηρεί, ότι η  Διοίκηση της Δύναμης Ζωής εργάστηκε συστηματικά για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής περιοχών που επί δεκαετίες είχαν καταδικαστεί σε παρακμή. Ως ένα  από τα πολλά παραδείγματα σημειώνει, είναι η, παρέμβαση για την δημιουργία «Μητροπολιτικού πάρκου πρασίνου στη Δραπετσώνα», που δρομολόγησε η ΔΖ με τη απαλλοτρίωση του χώρου πρώην Εργοστασίου Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα και  η αποκατάσταση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της  «Ηετιώνειας Πύλης», του μεγαλύτερου αρχαιολογικού χώρου της Πειραϊκής ακτής με έκταση περίπου 20 στρέμματα