Σφοδρή επίθεση στην πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής για τις μεθοδεύσεις που ακολούθησε εξαπέλυσε Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος αποδόμησε βήμα βήμα τη διαδικασία που οδήγησε στη σημερινή συνεδρίαση. «Η προανακριτική παραβίασε συνειδητά και συστηματικά το Σύνταγμα» ανέφερε και τόνισε ότι λειτούργησαν σαν κατοχικό δικαστήριο σε βάρος του, «ούτε καν με δοσίλογους αλλά με ναζιστές αξιωματικούς».

 

«Παρακαλώ να μου πουν γιατί κατηγορούμαι και ακόμη δεν μου λένε. Ζητάνε ποινική δίωξη με ένα πόρισμα προαποφασισμένο, ούτε τα προσχήματα δεν κρατήθηκαν στην περίπτωσή μου» είπε πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και συμπλήρωσε: «Η συρραφή του κατηγορητηρίου προκύπτει από δηλώσεις των ίδιων των μελών και τι έχει γραφτεί στον Τύπο. Μαύρη σελίδα για τη Βουλή και τη Δημοκρατία. Πρόκειται για έκθεση ιδεών από νομικές ακροβασίες και λογικές ή μάλλον παράλογες ακροβασίες».

Κατήγγειλε, εμμέσως πλην σαφώς, την κυβέρνηση για φάμπρικά ενοχοποιήσεων, σχολιάζοντας τα τελευταία περιστατικά με τον Σάμπυ Μιωνή και με τον πραγματογνώμονα για το Μάτι.

«Προσπαθούν με μαφιόζικες μεθόδους να κάνουν ό,τι έκαναν σε μένα με άλλους υπουργούς. Κασέτες παντού με παράνομες μαγνητοφωνήσεις. Θα τις αγοράζουμε στα περίπτερα σε λίγο. Εγώ ήμουν η αρχή, αλλά δεν τους πολυβγαίνω. Τώρα στοχεύουν τον Παππά και τη Γεροβασίλη. Δεν θα είναι οι τελευταίοι, ήδη οι κεραίες μου πιάνουν κάτι για Καλογήρου-Βασιλειάδη. Η παταγώδης αποτυχία στην οικονομία δεν μπορεί να καλύπτεται από τα παπαγαλάκια» είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Υπάρχουν και χειρότερα, απειλούνται και διασύρονται εισαγγελείς, παρεμβαίνουν ανεπίτρεπτα στη Δικαιοσύνη υπουργοί της κυβέρνησης και στελέχη της» ανέφερε και έστρεψε τα βέλη του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, αναφέροντας δηλώσεις του όπου έλεγε ότι πρέπει οι υποθέσεις πολιτικών προσώπων που ερευνώνται να είχαν αρχειοθετηθεί ή να αρχειοθετηθούν τώρα.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι η πλειοψηφία συνειδητά και συστηματικά παραβίασε το Σύνταγμα και έδωσε μερικά από τα άπειρα, όπως, είπε παραδείγματα: Εξαίρεσε παράνομα από μέλη τους Τζανακόπουλο και Πολάκη και εξέτασε κατά παράβαση του άρθρου 86 πρόσωπα που δεν γνώριζαν, δεν είχαν καμία σχέση με τη Novartis.

«Αυτό το λιγότερο συνιστά κατάχρηση εξουσίας και τότε έσπευσαν, κατόπιν εορτής, να κάνουν διεύρυνση κατηγορητηρίου» πρόσθεσε για να συνεχίσει «μετά την διεύρυνση δεν εξέτασαν κανένα μάρτυρα. Δεν συνέλεξαν άλλο αποδεικτικό μέσο, απλώς με κάλεσα να δώσω εξηγήσεις. Δεν κάλεσαν ούτε τον μηνυτή μου, τον κ. Σαμαρά»

Παράλληλα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επιτέθηκε στον Γ. Μπούγα, πρόεδρο της προανακριτικής λέγοντας ότι «αναφέρθηκε σε εγκλήματα που έχουν τελεστεί πριν ακόμη μου ασκηθεί ποινική δίωξη. Η αρμοδιότητά σας είναι να συντάξετε πόρισμα και να προτείνετε. Δεν θα με δικάσετε εσείς. Δεν είστε δικαστές». «Λειτουργήσατε σαν κατοχικό δικαστήριο εις βάρος μου. Ούτε καν με Έλληνες δοσίλογους δικαστές, αλλά απευθείας με ναζιστές αξιωματικούς» υπογράμμισε.