Αίτημα για την άμεση κατάθεση, εντός της ημέρας, στην Βουλή του πορίσματος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για τα υπερκέρδη των παραγωγών ενέργειας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενόψει της προγραμματισμένης ενημέρωσης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής από τον Πρόεδρο της ΡΑΕ, Α. Δαγούμα, την Πέμπτη, 12/05/2022.

Οι βουλευτές στο αίτημά τους επισημαίνουν ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, μεταξύ των οποίων και του ΑΠΕ-ΜΠΕ αλλά και με δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Ά. Σκέρτσου, το πόρισμα της ΡΑΕ βρίσκεται ήδη στη διάθεση της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Όμως, το πόρισμα δεν είναι διαθέσιμο προς αξιολόγηση από τους βουλευτές και την κοινωνία, τόσο ως προς τη μεθοδολογία όσο και ως προς τα συμπεράσματά του, για τα οποία υπάρχουν διαρροές επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Οι βουλευτές θεωρούν επιβεβλημένη και αυτονόητη την κατάθεση του πορίσματος και στη Βουλή εγκαίρως και πριν από τη συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης, 12.05.2022, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος και διαφάνεια ως προς τη λειτουργία της αγοράς ενέργειας, και το μείζον θέμα της ακρίβειας στο ηλεκτρικό ρεύμα που απειλεί τη βιωσιμότητα της κοινωνίας και οικονομίας.