Στην προσεχή συνεδρίαση του Eurogroup παρέπεμψε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, για την επιβεβαίωση ή διάψευση της δήλωσης του επικεφαλής του ΕΜΣ Κλάους Ρέγκλινγκ, ότι μέρος των χρημάτων του τρέχοντος προγράμματος είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας.

«Στην Ελλάδα βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος και οι θεσμοί θα ενημερώσουν στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 4 Δεκεμβρίου, για την κατάσταση» δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη Ρέγκλινγκ στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

«Σχετικά με το ποια θα είναι η συνέχεια, αυτήν τη στιγμή προτεραιότητα έχει η επιτυχής ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης του προγράμματος και δεν θέλω να προκαταλάβω την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ντάνιελ Φέλινγκ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο κ. Φέλινγκ πρόσθεσε ότι μετά την συνεδρίαση του Eurogroup θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα και επιφυλάχθηκε να απαντήσει σε ό,τι αφορά τόσο ενδεχόμενη αλλαγή χρήσης πόρων, όσο και την πιθανότητα, σε αυτήν την περίπτωση, να χρειαστεί νέα εντολή από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.