Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ χαρακτήρισε «φήμες» τις πληροφορίες σειράς βρετανικών μέσων ενημέρωσης που κάνουν λόγο για επίτευξη συμφωνίας επί της οικονομικής διευθέτησης της βρετανικής εξόδου.

«Υπάρχει ένα θέμα επί του οποίου συνεχίζουμε να εργαζόμαστε, όποιες και αν είναι οι δηλώσεις ή οι φήμες στον Τύπο σήμερα, είναι το θέμα των οικονομικών δεσμεύσεων», δήλωσε ο Μισέλ Μπαρνιέ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.

«Δεν θα πληρώσουμε οι 27 αυτά που συμφωνήθηκαν από τους 28, είναι τόσο απλό, άρα θέλουμε να ρυθμίσουμε τους λογαριασμούς», δήλωσε ο κ. Μπαρνιέ. Πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους και το BBC, κάνουν λόγο για επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Λονδίνο για τον τρόπο υπολογισμού του ποσού που θα πρέπει να καταβάλει η Βρετανία.

Δύο πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα «The Telegraph» ότι το Λονδίνο και η ΕΕ συμφώνησαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας επί μίας μεθόδου, η οποία καταλήγει σε ένα ποσόν ανάμεσα στα 45 και τα 55 δισ. ευρώ για τη διευθέτηση αυτού του ακανθώδους θέματος των διαπραγματεύσεων.

Τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και το βρετανικό υπουργείο του Brexit αρνήθηκαν σήμερα να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες περί συμφωνίας. «Εντατικές συνομιλίες ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζονται αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες», όπου «προσπαθούμε να φθάσουμε σε μία συμφωνία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου του Brexit.