Η Ευρώπη χρειάζεται έναν υπουργό Οικονομικών, καθώς και έναν προϋπολογισμό της ευρωζώνης για να υπάρξουν περισσότερες επενδύσεις, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Μάρτιν Σουλτς.

Ο Σουλτς αναμένεται να αρχίσει συνομιλίες με τους συντηρητικούς της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

«Αν θέλουμε η Ευρώπη να παραμείνει ισχυρή μακροπρόθεσμα, τότε πρέπει επίσης να της δώσουμε τη δυνατότητα να δρα και να εξασφαλίζει ότι οι άνθρωποι βλέπουν μια απτή διαφορά στη ζωή τους», δήλωσε σε επιχειρηματικό συνέδριο ο επικεφαλής του SPD Μάρτιν Σουλτς.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η Ευρώπη χρειάζεται έναν προϋπολογισμό της ευρωζώνης για περισσότερες επενδύσεις και έναν κοινό Ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών, δήλωσε ο Σουλτς αναφερόμενος στις προτάσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης.

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ θα φιλοξενήσει αύριο Πέμπτη μια συνάντηση ανάμεσα στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Βαυαρό συντηρητικό σύμμαχό της Χορστ Ζεεχόφερ και τον Σουλτς στο πλαίσιο των προσπαθειών του με στόχο να διευκολύνει τον σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμη: Αδύναμη ηγέτιδα χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος του SPD τη Μέρκελ