Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μέσω Twitter, σχολιάζει τη στάση των ευρωβουλευτών της ΝΔ στην ψηφοφορία για το εμπάργκο πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Εγκρίθηκε χθες από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ψήφισμα για την Υεμένη, το οποίο περιλαμβάνει το αίτημα επιβολής εμπάργκο όπλων της ΕΕ στη Σαουδική Αραβία.

Να εξηγήσουν γιατί ψήφισαν «όχι» στην πρόταση για επιβολή εμπάργκο όπλων της ΕΕ στη Σαουδική Αραβία ζήτησε από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης. Κάλεσε μάλιστα τις κυβερνήσεις που πουλούν όπλα στη Σαουδική Αραβία να σεβαστούν το μήνυμα της Ευρωβουλής.

Σε ό,τι αφορά την καταψήφιση της πρότασης για την επιβολή εμπάργκο όπλων της ΕΕ στη Σαουδική Αραβία από το ΕΛΚ, ο Δ. Παπαδημούλης δημοσίευσε στο Twitter: «Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όλης της Αριστεράς ψήφισαν 'Ναι' στο να υπάρξει εμπάργκο στην πώληση όπλων προς τη Σαουδική Αραβία. Σε απόλυτη συνέπεια με την ψήφο τους και τον Φεβρουάριο του 2016 και τον Σεπτέμβριο του 2017. Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ μπορούν να εξηγήσουν γιατί είπαν 'Όχι' στην πρόταση για το εμπάργκο;».