Νέα επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Δεκεμβρίου 2017 η Κλημεντίνη Διακομανώλη, μετά την αποχώρηση του Πάνου Καρβούνη λόγω συνταξιοδότησης.

Η κ. Διακομανώλη, προϊσταμένη του Τμήματος Τύπου της Αντιπροσωπείας από το 2015, εκτελεί από σήμερα χρέη επικεφαλής της Αντιπροσωπείας, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η Αντιπροσωπεία στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το ίδιο κείμενο, η κ. Διακομανώλη έχει υπηρετήσει στη θέση της προϊσταμένης Τύπου στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο από την ένταξη της χώρας στην ΕΕ έως το 2009. Επίσης, έχει υπηρετήσει στις Γενικές Διευθύνσεις Επικοινωνίας, Περιβάλλοντος, Έρευνας και Τεχνολογίας στις Βρυξέλλες από το 2002.

Είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και υπηρέτησε ως ακόλουθος Τύπου στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ στις Βρυξέλλες, από το 1998.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακά στο Ποινικό Δίκαιο στη Γαλλία και με δικηγορική εμπειρία στην Αθήνα.