Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσαν σήμερα την επίσημη έγκρισή τους για να ανοίξει η δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων του Brexit με τη Βρετανία, που θα επικεντρώνεται στη μεταβατική περίοδο και τη μελλοντική εμπορική σχέση. «Σήμερα κάναμε ένα σημαντικό βήμα. Εργαζόμαστε για την καλύτερη εμπορική συμφωνίαt», δήλωσε η Τερέζα Μέι.

«Οι ηγέτες της ΕΕ συμφωνούν να προχωρήσουν στη δεύτερη φάση των συνομιλιών του Brexit», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, της οποίας προήδρευε.

«Συγχαρητήρια πρωθυπουργέ @Theresa», πρόσθεσε ο Τουσκ, μία ημέρα αφού οι ηγέτες αναγνώρισαν τις προσπάθειες της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να ολοκληρώσει το σχέδιο της συμφωνίας διαζυγίου.

 Τερέζα Μέι: Σημαντικό βήμα/ Εργαζόμαστε για την καλύτερη συμφωνία

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι η Βρετανία έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την εξασφάλιση μιας ομαλής αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση αφού η Ένωση συμφώνησε να προχωρήσει τις συνομιλίες στην επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων.

«Σήμερα είναι ένα σημαντικό βήμα στον δρόμο προς ένα ομαλό και συντεταγμένο Brexit και τη διαμόρφωση της βαθιάς και ειδικής μελλοντικής μας σχέσης», ανέφερε η Μέι σε ανάρτησή της στο Twitter.

Η δήλωσε ακόμη ότι η Βρετανία εργάζεται για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακτώντας παράλληλα τον έλεγχο σε θέματα όπως η μετανάστευση, μετά τη συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών να προχωρήσουν τις συνομιλίες στην επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων.

«Θα εκπληρώσουμε την επιθυμία του βρετανικού λαού και θα εξασφαλίσουμε την καλύτερη συμφωνία Brexit για τη χώρα μας – διασφαλίζοντας τη μεγαλύτερη δυνατή πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές, ενισχύοντας το ελεύθερο εμπόριο με χώρες σε όλο τον κόσμο και ανακτώντας τον έλεγχο των συνόρων μας, των νόμων και των χρημάτων μας», ανέφερε η Μέι στο Twitter.