Χωρίς απόφαση για την εκταμίευση του 1 περίπου δισ. ευρώ από την ενεργοποίηση των μέτρων για το δημόσιο χρέος ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο EuroWorking Group για την Ελλάδα, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην ευρωζώνη.

Η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, καθώς δεν έχει επιτευχθεί ακόμα συμφωνία μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη.

Σύμφωνα με πηγές πάντως, οι συζητήσεις συνεχίζονται και «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα» να έχουν ολοκληρωθεί - με θετική έκβαση - μέχρι το Eurogroup της 5ης Απριλίου.

Κατά την διάρκεια του EuroWorking Group, ο  αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης ενημέρωσε του ομολόγους του για την πρόοδο των μέχρι τώρα συνομιλιών στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας.  Σημείωσε ότι κατά τις επαφές που έγιναν τις τελευταίες ημέρες με τους θεσμούς υπήρξαν συγκλίσεις αλλά μένουν ακόμη θέματα ανοιχτά όπως για παράδειγμα η δευτερεύουσα νομοθεσία που συνδέει όλα τα εν ισχύ καθεστώτα προστασίας και ο τρόπος με το οποίο θα μειωθεί η περίμετρος κάλυψης των δανείων από τα 11 δις που προέβλεπε η αρχική πρόταση.