Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε σήμερα πως πιστεύει ότι η επίτευξη συμφωνίας εξόδου με τη Βρετανία είναι «πολύ δύσκολη, αλλά δυνατή».

«Η ΕΕ θα παραμείνει ήρεμη, σε επαγρύπνηση, με σεβασμό και εποικοδομητική. Οι τεχνικές συνομιλίες συνεχίζονται», δήλωσε ο Μπαρνιέ σε πλάνα του Sky News στο Twitter.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν είναι δυνατή μια συμφωνία, δήλωσε: «Νομίζω ότι η συμφωνία είναι δυνατή. Πολύ δύσκολη, αλλά δυνατή».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για τον προϋπολογισμό, ο Γκίντερ Έτινγκερ, δήλωσε ότι το backstop στην Ιρλανδία δεν μπορεί να υπόκειται σε χρονικούς περιορισμούς ούτε να κινδυνεύει από το βέτο ενός τρίτου μέρους, όπως θα χαρακτηρίζεται η Βόρεια Ιρλανδία από τη σκοπιά της ΕΕ ύστερα από το Brexit.

Η Κομισιόν συμφώνησε σήμερα με την αξιολόγηση του Μπαρνιέ ότι η τελευταία προσφορά της Βρετανίας «δεν αποτελεί ικανοποιητική λύση», δήλωσε ο Έτινγκερ, ύστερα από την ενημέρωση που είχε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον επικεφαλής διαπραγματευτή για το Brexit.

Μπ. Τζόνσον: «Ακόμα συγκρατημένα αισιόδοξος» για μια συμφωνία για το Brexit

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι συνεχίζει να είναι συγκρατημένα αισιόδοξος για μια συμφωνία για το Brexit.

«Διαπραγματευόμαστε επίσης με τους φίλους και εταίρους μας στην ΕΕ για το Brexit και γνωρίζετε ότι είμαι ακόμα συγκρατημένα, συγκρατημένα αισιόδοξος», δήλωσε ο Τζόνσον, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter.