Η Γαλλία θα εφαρμόσει περιορισμούς στις μετακινήσεις από αύριο, Τρίτη το μεσημέρι τοπική ώρα (13.00 ώρα Ελλάδας), και για ένα διάστημα 15 ημερών, στην προσπάθειά της να αποτρέψει τη διασπορά του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού διαγγέλματος προς το γαλλικό έθνος.

Όπως επεσήμανε ο Μακρόν, οι πολίτες θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν έξω μονάχα για τα απαραίτητα. Σύμφωνα με τον ίδιο, όποιος αψηφά τους περιορισμούς θα τιμωρείται.

«Από αύριο το μεσημέρι και για 15 ημέρες τουλάχιστον, οι μετακινήσεις μας θα περιοριστούν πάρα πολύ», είπε ο Γάλλος ηγέτης, προσθέτοντας ότι ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών, που προβλεπόταν για τις 22 Μαρτίου, θα αναβληθεί.

Επιπλέον, η κυβερνητική ατζέντα των μεταρρυθμίσεων, αρχής γενομένης της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος, αναστέλλεται.

Η Γαλλία έχει ήδη κλείσει εστιατόρια, μπαρ, σχολεία και έχει απαγορεύσει τη λειτουργία χιονοδρομικών κέντρων, όμως ο Μακρόν επεσήμανε ότι τα πρωτοφανή αυτά μέτρα εν καιρώ ειρήνης είναι αναγκαία, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται κάθε τρεις ημέρες και οι θάνατοι αυξάνονται.

«Γνωρίζω ότι αυτό που σας ζητάω είναι χωρίς προηγούμενο, όμως οι συνθήκες το απαιτούν. Βρισκόμαστε σε πόλεμο», υπογράμμισε ο Μακρόν.

Ο εθνικός οργανισμός Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα 21 νέους θανάτους από τον Covid-19 με τον συνολικό απολογισμό να αυξάνεται στους 148, καταγράφοντας άνοδο περίπου 16%.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 6.633, από 5.423 χθες Κυριακή, μια αύξηση άνω του 20% σε διάστημα 24 ωρών.