Ο οικονομολόγος Γιοάχιμ Νάγκελ θα είναι ο διάδοχος του Γενς Βάιντμαν στην ηγεσία της Bundesbank, σύμφωνα με την Handelsblatt, η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, ο κ. Νάγκελ θα προταθεί ως ο νέος κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας από τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ενώ θα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή του και ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ. Ο 55χρονος Γιοάχιμ Νάγκελ, στέλεχος της Bundesbank επί 17 χρόνια - εκ των οποίων τα έξι στο προεδρείο - , με θητεία στην κρατική Τράπεζα KfW και στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, θεωρείται «σοσιαλδημοκράτης με προσανατολισμό στην σταθερότητα» και η έγκριση της υποψηφιότητάς του αναμένεται χωρίς προβλήματα. Η επίσημη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου θα ληφθεί είτε κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης είτε στην πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους.

Ο κ. Βάιντμαν έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του στο τέλος του έτους και αύριο παραλαμβάνει από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ την επίσημη απαλλαγή από τα καθήκοντά του.