«Δεν θα επιστρέψουμε στη λιτότητα», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, μιλώντας σήμερα στην επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

 

Ο Πάολο Τζεντιλόνι ανέφερε ότι η Επιτροπή θα εξετάσει τη διαφορετική κατάσταση της οικονομίας κάθε κράτους-μέλους, χωρίς όμως επιστροφή στη λιτότητα. «Δεν είναι αυτή η πολιτική που προτείνουμε», είπε, τονίζοντας ότι «δεν θα επιστρέψουμε στην επιλογή της προηγούμενης κρίσης, η οποία δεν είχε τα καλύτερα αποτελέσματα».

Η πρόταση της Επιτροπής για την αναθεώρηση των δημοσιονομικών κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, θα δημοσιοποιηθεί προς το τέλος της άνοιξης με αρχές καλοκαιριού του 2022, ανακοίνωσε ο Επίτροπος Οικονομίας. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, «η πρόταση της Επιτροπής θα δημοσιοποιηθεί αρκετά πριν το 2023».

Ο Π. Τζεντιλόνι τόνισε ότι χρειάζονται περισσότερες επενδύσεις στην ΕΕ. Όπως είπε, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Επιτροπής, μόνο για την πράσινη μετάβαση χρειάζονται πρόσθετες επενδύσεις ύψους 560 δις ευρώ το χρόνο. «Το πώς θα διευκολύνουμε αυτές τις επενδύσεις είναι ένα θέμα εργασίας και συζήτησης» , πρόσθεσε.