Προχωρούν τα σχέδια για την καθολική εφαρμογή της μεταρρύθμισης του ελάχιστου εταιρικού φόρου σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ, προσθέτοντας ότι ελπίζει σταδιακά να κερδίσει και τα τελευταία μέλη που εξακολουθούσαν να είναι αντίθετα με το σχέδιο, όπως μεταδίδει το Reuters.

 

«Έχει σημειωθεί πρόοδος (...) ορισμένα κράτη-μέλη εξακολουθούν να είναι διστακτικά. Λεπτομέρειες θα συζητήσουμε σήμερα το πρωί (...) αλλά ό,τι και να γίνει, η εφαρμογή αυτού του ελάχιστου φορολογικού συντελεστή είναι σε καλό δρόμο», ανέφερε ο Λεμέρ κατά την άφιξή του για την συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών οικονομικών.

Τόνισε επίσης πως στόχος της συνάντησης ήταν να καθοριστεί μια κοινή ευρωπαϊκή στρατηγική για την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Αυτή η οικονομική στρατηγική θα έχει τρεις προτεραιότητες: πρώτον, την υποστήριξη των καταναλωτών που υποφέρουν περισσότερο από την άνοδο των τιμών των καυσίμων(...) δεύτερον, την προστασία των εταιρειών που πλήττονται περισσότερο από τον πόλεμο(...) και τρίτον, την προετοιμασία της ευρώπης για μια πορεία ενεργειακής ανεξαρτησίας», είπε ο Λεμέρ