Στους 133 έφτασαν οι τραυματίες από τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο Παρίσι, στο περιθώριο της κινητοποίησης των «κίτρινων γιλέκων», ενώ 378 άτομα τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση, σύμφωνα με την αστυνομία. Δεν αποκλείει επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης η γαλλική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επιβάλει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να αποτρέψει ενδεχόμενη επανάληψη των βίαιων επεισοδίων που έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία στη χώρα δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό και κάλεσε τους ειρηνικούς διαδηλωτές να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ομάδες νεαρών με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, μερικοί από τους οποίους κρατούσαν σιδερένιες ράβδους και τσεκούρια, προκάλεσαν επεισόδια χθες, Σάββατο, στους δρόμους του Παρισιού, βάζοντας φωτιά σε τουλάχιστον δώδεκα οχήματα καθώς και σε κτίρια.

«Πρέπει να σκεφτούμε ποια μέτρα μπορούμε να λάβουμε για να μην συμβούν ξανά αυτά τα επεισόδια», δήλωσε ο Γκριβό στον ραδιοσταθμό Europe 1.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο να επιβληθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως ο πρόεδρος, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εσωτερικών θα συζητήσουν όλες τις διαθέσιμες επιλογές σήμερα, στη διάρκεια συνεδρίασής τους.

378 άτομα τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση, 133 τραυματίες από τις χθεσινές βιαιότητες στο Παρίσι

Τα βίαια επεισόδια, που σημειώθηκαν χθες, Σάββατο, στο Παρίσι κατά την κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων», προκάλεσαν τον τραυματισμό 133 ανθρώπων ενώ 378 τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση, σύμφωνα με έναν απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από την αστυνομία.

Συνολικά η αστυνομία προέβη σε 412 προσαγωγές. Από τους 133 τραυματίες, 23 ανήκουν στις δυνάμεις της τάξης. Ολόκληρη τη χθεσινή ημέρα, το Παρίσι έγινε το θέατρο σοβαρών βίαιων επεισοδίων, τα οποία σημειώθηκαν κυρίως στις δυτικές συνοικίες και στο κέντρο της πρωτεύουσας.