(upd 17:51) Η αναδιαμόρφωση των δυνάμεων ασφαλείας για την αντιμετώπιση μελλοντικών διαδηλώσεων αποφασίστηκε κατά την κυβερνητική σύσκεψη που συγκάλεσε ο Γάλλος πρόεδρος, μετά τις ταραχές στο Παρίσι, σύμφωνα με τα Ηλύσια Πεδία. Νωρίτερα, πληροφορίες μιλούσαν για το ενδεχόμενο να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Reuters: Ο Μακρόν και οι υπουργοί του δεν συζήτησαν σήμερα, το ενδεχόμενο επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και οι υπουργοί του, δεν συζήτησαν το ενδεχόμενο επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, κατά την σημερινή κυβερνητική σύσκεψη μετά τις χθεσινές ταραχές στο Παρίσι, σύμφωνα με πηγή των Ηλυσίων Πεδίων.

Η ίδια πηγή είπε ότι συζήτησαν την αναδιαμόρφωση των δυνάμεων ασφαλείας για την αντιμετώπιση μελλοντικών διαδηλώσεων.

Η κινητοποίηση των αρχών έρχεται σε συνέχεια της μετατροπής κεντρικών περιοχών στο Παρίσι σε πεδίο μάχης, αλλά και τον βανδαλισμό της Αψίδας του Θριάμβου από τις διαδηλώσεις του Σαββάτου.

Από τις ταραχές που ξέσπασαν στο Παρίσι πυρπολήθηκαν δεκάδες αυτοκίνητα, λεηλατήθηκαν καταστήματα και καταστράφηκαν ιδιωτικές οικίες και καφετέριες.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας, πρόκειται για τις χειρότερες ταραχές που ξέσπασαν στο Παρίσι, από το 1968.

Επίσκεψη Μακρόν στο πεδίο μάχης

Νωρίτερα συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ και άλλους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο πρόεδρος Μακρόν επισκέφθηκε περιοχές της γαλλικής πρωτεύουσας που μετατράπηκαν το Σάββατο σε πεδίο μάχης. Παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί κατά τη διάρκεια της αυτοψίας Μακρόν, δεν αποφεύχθηκαν οι αποδοκιμασίες σε βάρος του Γάλλου προέδρου.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ευχαρίστησε τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας για την προσφορά τους στην αντιμετώπιση των ταραξιών που συμμετείχαν στα επεισόδια της 1ης Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων» στο κέντρο του Παρισιού.