Οι κάλπες των βουλευτικών και δημοτικών εκλογών στη Σερβία έκλεισαν στις 8:00 η ώρα το βράδυ και άρχισε η καταμέτρηση των ψήφων. Η εκλογική διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά και δεν διαπιστώθηκαν σοβαρές παρατυπίες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του αποτελέσματος των δημοσκοπικών εταιριών IPSOS και CESID που εξήχθησαν βάσει αντιπροσωπευτικού δείγματος από ολόκληρη την επικράτεια με καταμετρημένο το 44,1% του δείγματος το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα λαμβάνει το 63,4%, το Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας 13,3% και ο συνδυασμός S.PA.S. το 3,9%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εταιριών αυτών, κανένα άλλο κόμμα δεν ξεπερνάει το όριο του 3% που απαιτείται για την είσοδο στη βουλή. Τα στοιχεία εταιριών δημοσκόπησης και ΜΚΟ δείχνουν επίσης ότι η προσέλευση στις κάλπες κυμάνθηκε γύρω στο 50%. Σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του 2016 η προσέλευση ήταν μικρότερη περίπου κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες. Η μικρή συμμετοχή αποδίδεται κυρίως στην αποχή κάποιων κομμάτων της αντιπολίτευσης που καταγγέλλουν ότι δεν επικρατούν δημοκρατικές συνθήκες για την διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών. Από το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα ανακοινώθηκε ότι η προσέλευση ανήλθε στο 50.2%. Η συμμετοχή έχει κυρίως ψυχολογική διάσταση και δεν αποτελεί κριτήριο για την εγκυρότητα των εκλογών.