Περίπου δέκα χώρες θα εγκρίνουν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V έως το τέλος Ιανουαρίου, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) Κιρίλ Νμτίτριεφ, διευκρινίζοντας ότι τις τελευταίες μέρες το ενέκριναν δύο χώρες.

Σύμφωνα με το Εθνικό ερευνητικό κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Ν. Γκαμαλέι, το οποίο ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού, αιτήσεις για την απόκτηση 1,2 δισεκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Sputnik-V έχουν υποβάλει περισσότερες από 50 χώρες.

Η ινδική φαρμακευτική εταιρεία Dr. Reddy's παρουσίασε τα αποτελέσματα της β' φάσης των κλινικών δοκιμών του Sputnik-V

Η ινδική φαρμακευτική εταιρεία Dr. Reddy's Laboratories παρουσίασε τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V στην αρμόδια ρυθμιστική αρχή της χώρας (Data and Safety Monitoring Board), αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ρυθμιστική αρχή, αφότου μελέτησε τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών απεφάνθη ότι το ρωσικό εμβόλιο ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές ασφαλείας της Ινδίας και συνέστησε την συνέχιση των κλινικών δοκιμών χωρίς περαιτέρω αλλαγές. Μετά την εξέλιξη αυτή τα στοιχεία των κλινικών δοκιμών εστάλησαν στον Γενικό ελεγκτή φαρμακευτικών σκευασμάτων της Ινδίας για να εγκρίνει την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών.

«Τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης των κλινικών δοκιμών στην Ινδία έδειξαν υψηλό βαθμό ασφαλείας (του εμβολίου). Αυτό ενισχύει ακόμη περισσότερο την πεποίθησή μας για την ασφάλεια του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, στην οποία προστίθεται ότι «αυτές οι κλινικές δοκιμές θα αποτελέσουν την γέφυρα για την ευρείας κλίμακας τρίτη φάση στην οποία θα συμμετάσχουν 31.000 εθελοντές».