Η Μόσχα εξακολουθεί να τάσσεται υπέρ της παράτασης της συνθήκης για την περαιτέρω μείωση και τον περιορισμό των στρατηγικών επιθετικών εξοπλισμών, γνωστής ως New START (Strategic Arms Reduction Treaty) τουλάχιστον για πέντε χρόνια, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

 

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, «θεωρεί εφικτή την παράταση της συνθήκης με την μορφή αποκλειστικά με την οποία έχει υπογραφεί χωρίς προηγούμενους όρους» και ότι «θα ήταν προτιμητέα η παράταση για το μέγιστο χρονικό διάστημα των πέντε ετών που προβλέπεται από την συνθήκη».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Μόσχα προσβλέπει στο ότι η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ θα προσέλθει πιο εποικοδομητικά στον διάλογο για την συνθήκη. «Προσβλέπουμε στο ότι η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ θα τηρήσει στον διάλογο μαζί μας μια πιο εποικοδομητική στάση και θα λάβει υπ΄ όψιν της τα προαναφερθέντα σημεία. Από την πλευρά μας, είμαστε έτοιμοι για μια τέτοια συνεργασία που θα βασίζεται στις αρχές της ισοτιμίας και θα λαμβάνει υπ’ όψιν τα αμοιβαία συμφέροντα».