Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε σήμερα την λύπη του για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν υποστήριξαν την πρόταση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης ανάμεσα στον ίδιο και στον αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν στις 19 ή στις 22 Μαρτίου μετά τον χαρακτηρισμό "φονιά" που απηύθυνε την περασμένη εβδομάδα ο Μπάιντεν στον Πούτιν.

"Χάθηκε μια ακόμη ευκαιρία για την άρση του αδιεξόδου στις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις, για την οποία ευθύνεται η Ουάσινγκτον. Η ευθύνη γι αυτό βαραίνει απολύτως τις ΗΠΑ", αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του.

Την Πέμπτη, μετά τον χαρακτηρισμό του Μπάιντεν, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο ABC, που προκάλεσε ψυχροπολεμικό κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών, ο Πούτιν δήλωσε ότι θα πρέπει μαζί με τον Μπάιντεν να πραγματοποιήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες τηλεδιάσκεψη.

"Παρατηρούμε με θλίψη μας ότι η αμερικανική πλευρά δεν έχει υποστηρίξει την πρόταση του Πούτιν να πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν...για να συζητήσουν για τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στις διμερείς σχέσεις, αλλά και για το θέμα γύρω από τη στρατηγική (πυρηνική) σταθερότητα", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Ο πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ έφθασε στη Μόσχα την Κυριακή για διαβουλεύσεις, οι οποίες θα έχουν ως θέμα την ανάλυση των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων αφού η Μόσχα τον ανακάλεσε.

Σήμερα ο Αντόνοφ εθεάθη να φεύγει από το κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.