Ο σύμβουλος του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, Γιούρι Ουσακόφ, ενημέρωσε τον Αμερικανό πρέσβη στην Μόσχα Τζον Σάλιβαν για τα αντίμετρα της Ρωσίας στις νέες αμερικανικές κυρώσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

"Σε αντιστοιχία με τις ληφθείσες αποφάσεις, ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ, κάλεσε τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ρωσία Σάλιβαν και του εξέθεσε τα απαντητικά μέτρα της ρωσικής πλευράς στις κυρώσεις που ανακοίνωσαν χθες κατά της Ρωσίας οι Ηνωμένες Πολιτείες", δήλωσε ο Πεσκόφ.

Κρεμλίνο: Πεπεισμένο για την οικονομική σταθερότητα της χώρας μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ για επιβολή νέων κυρώσεων

Η σταθερότητα της ρωσικής οικονομίας διασφαλίζεται πλήρως, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ απαντώντας στο ερώτημα αν θα αντέξει η ρωσική οικονομία τις νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η μακροοικονομική σταθερότητα διασφαλίζεται πλήρως, η ρυθμιστική αρχή μας ενεργεί με φρόνηση, ενεργεί επιτυχώς, η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του οικονομικού μας επιτελείου είναι αναγνωρισμένη διεθνώς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, προσθέτοντας ότι «δεν βλέπουμε τον λόγο να αμφισβητήσουμε την αποτελεσματικότητά του».