''Ανοητολογίες'' χαρακτηρίζει η Ρωσία τις κατηγορίες περί ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές, δια στόματος του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, σε δηλώσεις του μία ημέρα μετά την παραπομπή 13 Ρώσων πολιτών και τριών οντοτήτων.

Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ερωτηθείς για το θέμα στην εν εξελίξει Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, τόνισε ότι ακόμη και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αλλά και άλλοι αξιωματούχοι έχουν εκφράσει αμφιβολίες για την έρευνα που διεξάγεται από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την υπόθεση αυτή. "Μέχρι να δούμε τα γεγονότα, όλα τα άλλα είναι απλώς ανοητολογίες", είπε. 

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ενόρκων των ΗΠΑ αποφάσισε χθες να παραπέμψει 13 Ρώσους υπηκόους και τρεις ρωσικές οντότητες με την κατηγορία της ανάμιξης στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι το επιτελείο του δεν προέβη σε καμία παράνομη ενέργεια και δεν υπήρξε καμία συμπαιγνία με τη Ρωσία. Η Ρωσία, πάντως, έχει κατ' επανάληψη διαψεύσει ότι προσπάθησε να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2016.