Καταστροφική αποβαίνει για τη Μεγάλη Βρετανία η αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποφάνθηκε την Τρίτη ο Ευρωπαίος Επίτροπος Τιερί Μπρετόν.

Ο Γάλλος πολιτικός, το επώνυμο του οποίου προέρχεται από βρετανική φυλή (Βρετόνοι), είναι Επίτροπος για θέματα Εσωτερικής Αγοράς, και σε δηλώσεις του στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFM TV συνέδεσε ευθέως τα προβλήματα τροφοδοσίας στη βρετανική αγορά αλλά και τα ζητήματα στο σύστημα υγείας της Βρετανίας στο Brexit.

«Δείτε τι γίνεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ τους. Δείτε τι συμβαίνει στα βενζινάδικά τους, και τι γίνεται με τις ελλείψεις σε νοσηλευτές και γιατρούς», είπε ο Γάλλος επίτροπος, την ώρα που οξύνεται η κόντρα Βρετανίας και Γαλλίας σχετικά με την πρόσβαση των Γάλλων ψαράδων στη Μάγχη μετά το Brexit.

«Δείτε ακόμη τι γίνεται με την έλλειψη οδηγών φορτηγών στη Βρετανία, δείτε και τι συμβαίνει στον κατασκευαστικό τομέα» εκεί, συνέχισε ο κ. Μπρετόν.

«Αυτό που συμβαίνει εκεί τώρα συνιστά ένα πραγματικό δράμα», πρόσθεσε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς.

Σύμφωνα μάλιστα με τον βρετανικό Τύπο, η Γαλλία σκοπεύει να ανασχέσει τη ροή αγαθών με νταλίκες από το Καλαί προς το Ντόβερ ενόψει των Χριστουγέννων, ώστε να πιέσει το Λονδίνο να υποχωρήσει στο θέμα των αλιευτικών δικαιωμάτων των Γάλλων στη Μάγχη.

Σε αντίθεση με τη Βρετανία, η Πολωνία δεν πρόκειται «ποτέ» να αποχωρήσει από την ΕΕ, προβλέπει ο κ. Μπρετόν. «Ούτε καν για ένα δευτερόλεπτο δεν πίστεψα ότι υπάρχει πιθανότητα ενός “Polexit”», ανέφερε στην ίδια τηλεοπτική του παρουσία στο γαλλικό κανάλι την Τρίτη.

Πηγή:kathimerini.gr