Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε σήμερα την έγκριση του γιγαντιαίου σχεδίου του επενδύσεων στις υποδομές, μια «κολοσσιαία εξέλιξη», που επιτεύχθηκε έπειτα από μήνες επίπονων διαπραγματεύσεων.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι θα υπογράψει «σύντομα» αυτόν τον νόμο, ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, ο οποίος έλαβε χθες το βράδυ το οριστικό «ναι» του αμερικανικού Κογκρέσου, με τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δημοκρατικών, αλλά επίσης και ορισμένων Ρεπουμπλικανών.

«Σε όλους όσοι νιώθουν εγκαταλελειμμένοι και περιφρονημένοι σε μια οικονομία που αλλάζει τόσο γρήγορα: αυτός ο νόμος είναι για εσάς», είπε ο Δημοκρατικός πρόεδρος, διαβεβαιώνοντας πως οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν «δεν θα απαιτούν την κατοχή πανεπιστημιακού πτυχίου».

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους δεσμεύτηκε, επίσης, το Κογκρέσο να υπερψηφίσει το σχέδιο μεταρρυθμίσεων για επενδύσεις στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας και της οικολογίας, που παραμένει μπλοκαρισμένο λόγω των διχασμών στο δημοκρατικό στρατόπεδο.

«Θα είμαι σαφής: θα το περάσουμε στη Βουλή των Αντιπροσώπων και θα το περάσουμε από τη Γερουσία», τόνισε, εκτιμώντας πως το σχέδιο νόμου "Build Back Better", ύψους 1,75 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, θα είναι μια «ιστορική επένδυση».

Ερωτηθείς σχετικά με τους λόγους μιας τέτοιας αυτοπεποίθησης, ο Τζο Μπάιντεν απάντησε, χαμογελώντας: «Εγώ».