«Ενεργούν βλακωδώς» σύφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, όσοι δεν αφήνουν να λειτουργήσει ο αγωγός Nord Stream-2.

«Σχετικά με τον Nord Stream-2, ναι, συμφωνώ με τις δικές σας εκτιμήσεις και αυτό είναι βλακεία για εκείνους που δεν δίνουν τη δυνατότητα να λειτουργήσει σ’ αυτό το σύστημα, επειδή οι πρόσθετες εισροές όγκων φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά θα μείωναν αναμφίβολα την τιμή του φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο, στις spot αγορές», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στην κοινή συνεδρίαση του Κρατικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου για θέματα επιστήμης και παιδείας, σχολιάζοντας την ομιλία του αρχηγού του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, ο οποίος είπε ότι στην Ευρώπη «οι ίδιοι δεν ανοίγουν τον Nord Stream 2 και τώρα θα αρχίσουν να παγώνουν». «Από μόνοι τους χειροτερεύουν τη θέση τους» δήλωσε ο Ζιρινόφσκι.

Νωρίτερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ είχε δηλώσει, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ότι το έργο του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 που συνδέει τη Ρωσία με την Ευρώπη έχει γίνει διαπραγματευτικό χαρτί σε ένα παιχνίδι που παίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο αγωγός βρίσκεται εν αναμονή των εγκρίσεων της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής της Γερμανίας, σε μια περίοδο που η Ρωσία και η Δύση βρίσκονται σε μια αντιπαράθεση σε ζητήματα πολιτικής και ασφάλειας σχετικά με τις φιλοδοξίες της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.