Η Βορειοατλαντική Συμμαχία ετοιμάζεται για μια ευρείας κλίμακας ένοπλη σύγκρουση με την Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Αλεξάντρ Φόμιν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των στρατιωτικών ακολούθων και εκπρόσωπων των ξένων πρεσβειών που είναι διαπιστευμένοι στην Μόσχα.

Επί των ήλων: Είναι ψυχοπαθείς, εμπαθείς και τρελοί. Μα, είναι δυνατόν;; Ποιά αρρωστημένα μυαλά διοικούν και παίρνουν αποφάσεις;; Θα σύρουν πάλι την Ευρώπη σε μία πολεμική σύρραξη, με ανυπολόγιστες συνέπειες, χτυπώντας τη Ρωσία;; Η οποία, είναι πυρηνική δύναμη, δεν είναι...Συρία ή Β. Κορέα. Είναι φανερό ότι ετοιμάζουν το κλίμα για ένα τέτοιο εφιαλτικό εγχείρημα, το οποίο μόνον οι λαοί μπορούν να αποτρέψουν - κυρίως οι λαοί των χωρών του ΝΑΤΟ με τον ξεσηκωμό τους

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

«Η στρατιωτική οικοδόμηση της συμμαχίας ανακατευθύνεται πλήρως στην προετοιμασία μια ευρείας κλίμακας στρατιωτικής σύγκρουσης υψηλής έντασης με την Ρωσία» δήλωσε ο Φόμιν.

Σύμφωνα με τον Φόμιν, στα έγγραφα του ΝΑΤΟ των τελευταίων ετών τα οποία απηχούν το δόγμα του, όπως για παράδειγμα αυτό του 2019 που αφορά την στρατηγική του ΝΑΤΟ, η Ρωσική Ομοσπονδία ευθέως κατονομάζεται «χωρίς καμία αμφιβολία ως κύρια πηγή απειλών για την ασφάλεια του συνασπισμού»

Παράλληλα ο Φόμιν επισήμανε ότι «η Διακήρυξη της Ρώμης εξακολουθεί να παραμένει σε ισχύ». «Σ αυτήν, ιδιαίτερα ορίζεται, ότι η Ρωσία και η Συμμαχία δεν αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον ως εχθρό. Αυτή η θέση επιβεβαιώθηκε και στην σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ το 2010 στη Λισαβόνα» είπε ο Φόμιν.

Ο Φόμιν δήλωσε επίσης ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία χρησιμοποίησε τα γεγονότα στην Ουκρανία ως πρόφαση για να διακόψει τη συνεργασία με τη Μόσχα.