Εφιάλτης πλανάται πάνω από τις ζωές των ανθρώπων. Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που σήμερα είναι αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι απεργάζονται σχέδια αποσταθεροποίησης της Ρωσίας και ο ίδιος σκιαγράφησε ένα "σκοτεινό" σενάριο που οδηγεί σε πυρηνικό πόλεμο.

Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, η Ρωσία έγινε στόχος ενός «πρωτόγονου παιχνιδιού», στο οποίο η Ρωσία επρόκειτο να «ταπεινωθεί, να απομονωθεί, να κλονιστεί, να διαιρεθεί και να καταστραφεί», έγραψε στο Telegram.

«Και τώρα ας φανταστούμε ότι η Αμερική θα επιτύχει σε αυτόν τον γύρο της αντιπαράθεσης», συνέχισε ο Μεντβέντεφ.

«Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα: η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη θα βρεθεί υπό ασταθή πολιτική ηγεσία, με μια οικονομία υπό κατάρρευση και με έναν μεγάλο αριθμό πυρηνικών βομβών να απειλούν στόχους στις ΗΠΑ και την Ευρώπη».

Η Κίνα θα είναι το επόμενο θύμα των ΗΠΑ, προέβλεψε ο Μεντβέντεφ, «και τότε θα απομένουν ορισμένα σύντομα βήματα για τη χειρότερη παγκόσμια καταστροφή - μια κατάρρευση στον εφοδιασμό ενέργειας και τροφίμων, την αποτυχία όλων των συστημάτων συλλογικής ασφάλειας και λίγο μετά, η μεγάλη πυρηνική έκρηξη».