Την εκτίμηση ότι η Ρωσία έχει συντριπτικό πλεονέκτημα έναντι της Ουκρανίας κατέθεσε μιλώντας στο Fox ο αμερικανός αντισυνταγματάρχης Ντάνιελ Ντέιβις, ο οποίος ταυτόχρονα εκτίμησε ότι την πληρώνει ο λαός και ο στρατός της Ουκρανίας, ενώ και για τις ΗΠΑ αυτό το παιχνίδι δεν θα λειτουργήσει καλά

«Νομίζω ότι όταν κοιτάς τα στρατιωτικά θεμελιώδη, ακριβώς αυτό που ιστορικά ήταν πάντα η διαφορά μεταξύ νίκης και ήττας, και όταν κοιτάς την ισορροπία δυνάμεων, ειδικά στις δυνάμεις στο έδαφος, αυτά είναι συντριπτικά υπέρ της Ρωσίας. Δεν υπάρχει καμία λογική βάση στην οποία να ελπίζουμε ότι ο πόλεμος μπορεί να αναστραφεί, επειδή η Ρωσία προχωρά μεθοδικά και καταστρέφει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στο Ντονμπάς, περισσότερο από την κατάληψη εδάφους καταστρέφει την ικανότητά τους να υπερασπιστούν τη χώρα οπουδήποτε αλλού. Και ακόμη και το άθροισμα όλων των όπλων που έχουμε δεσμεύσει, πολύ λιγότερο έχει εμφανιστεί — είναι μόλις το ένα δέκατο του ελάχιστου απαραίτητου. Και όταν κοιτάξεις αυτά τα δύο πράγματα, αυτά μόνο, δεν υπάρχει ορθολογικός δρόμος για τη νίκη της Ουκρανίας.

Και ως εκ τούτου, ακόμη και ο δρόμος που θέλουμε, να βλάψουμε τη Ρωσία, είναι προσωρινός, βραχυπρόθεσμος, αλλά έχει μεγάλο κόστος, όπως λέτε, για τον ουκρανικό λαό στη χώρα του και στις ένοπλες δυνάμεις του. Και απλώς δεν νομίζω ότι αυτό είναι καλό παιχνίδι και δεν πρόκειται να λειτουργήσει καλά για τις Ηνωμένες Πολιτείες», υποστήριξε.