Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων πολύ σοβαρά, από τα πυρά άνδρα, ο οποίος είχε ταμπουρωθεί σε σούπερ μάρκετ της πόλης Τρεμπ, στη Νότια Γαλλία, κρατώντας ομήρους. Νεκρός ο δράστης. Για πιθανή τρομοκρατική επίθεση έκανε λόγο ο Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο δράστης της σύλληψης ομήρων σε σούπερ μάρκετ της πόλης Τρεμπ στη Νότια Γαλλία σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν Μαροκινό ηλικίας περίπου 30 ετών, που παρακολουθείτο από τις αρχές για τη μεταστροφή του στον ριζοσπαστικό ισλαμισμό.

Στο μεταξύ, πριν από λίγο, πηγή του υπουργείου Εσωτερικών, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, δήλωσε ότι στην υπόθεση ομηρίας σε σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ, στη νότια Γαλλία, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας από τους οποίους σοβαρά, ανέφερε η πηγή αυτή, προσθέτοντας πως η αστυνομική επιχείρηση συνεχίζεται.

Ο άνδρας που συνέλαβε ομήρους στο σουπερμάρκετ στην Τρεμπ φέρεται επίσης να τραυμάτισε στον ώμο έναν αστυνομικό των CRS στην κοντινή πόλη Καρκασόν λίγο νωρίτερα.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν μεταβαίνει στην Τρεμπ.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter πως αξιωματούχοι ασφαλείας πραγματοποιούν επιχείρηση σε ένα σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ, στη νότια Γαλλία.

Όλα δείχνουν ότι «πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, λίγο μετά το περιστατικό, ο οποίος επισκέπτεται την πόλη Μιλούζ,

Απ΄ την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης Τρεμπ Ερίκ Μενασί δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό LCI πως ο άνδρας εισήλθε στο κατάστημα φωνάζοντας «Αλαχού Άκμπαρ (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος), θα σας σκοτώσω όλους».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ πρόκειται για μια «σοβαρή κατάσταση».

Κοντά στην Καρκασόν «ένας άνδρας ταμπουρώθηκε σε σουπερμάρκετ μαζί με ομήρους». «Είναι μία σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας του Παρισιού έχει ξεκινήσει έρευνα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο άνδρας «εισήλθε γύρω στις 11:15 στο σουπερμάρκετ Super U και ακούστηκαν πυροβολισμοί», σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στον φάκελο.

Ο δήμαρχος της πόλης, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, δήλωσε ότι ο δράστης βρίσκεται μόνος με έναν αστυνομικό στο σουπερμάρκετ, ενώ όλοι οι άλλοι όμηροι έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ σπεύδει στην περιοχή.

«Ο δράστης της σύλληψης ομήρων εξακολουθεί να βρίσκεται στο σουπερμάρκετ», δήλωσε ο Φρεντερίκ ντε Λανουβέλ στον τηλεοπτικό σταθμό BFM και πρόσθεσε πως η κατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εξάλλου, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, το αυτοκίνητο του άνδρα που τραυμάτισε έναν αστυνομικό βρέθηκε στον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του Τρεμπ.

Ο τηλεοπτικός σταθμός BFM μετέδωσε επίσης, επικαλούμενος ανώνυμη πηγή, πως ο δράστης της σύλληψης ομήρων στη νότια Γαλλία ζήτησε την απελευθέρωση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, δράστη των επιθέσεων του Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι.

Ο Αμπντεσλάμ είναι ο κύριος επιζών ύποπτος για τις επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο 130 ανθρώπων.