Αντίθετη είναι η πλειοψηφία των Γερμανών στην στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας κατά στόχων στη Συρία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του SPIEGEL ONLINE και του ινστιτούτου Civey.

Το 59,9% απορρίπτει τις ενέργειες των τριών χωρών, ενώ μόλις το 30,8% των ερωτηθέντων συμφωνεί. Το 9,3 % δεν εκφέρει γνώμη.

Η δημοσκόπηση έγινε με τη συμμετοχή 4.959 ατόμων μετά την επίθεση.

Ανάλογη έρευνα του SPIEGEL ONLINE και Civey μετά την επίθεση κατά συριακών στόχων το 2017 είχε δείξει ότι το 42,5 % συμφώνησε με την τότε αμερικανική επιχείρηση και το 43,5 % είχε ταχθεί εναντίον.

Τη μεγαλύτερη αντίθεση στην επιχείρηση εκδηλώνουν οι οπαδοί του Αριστερού Κόμματος και της AfD. Το 69,6% αυτών που ισχυρίζονται ότι βρίσκονται κοντά στο Αριστερό Κόμμα απορρίπτουν την επίθεση . Για τους ψηφοφόρους του AfD, το ποσοστό είναι ακόμα υψηλότερο: το 76,3% πιστεύει ότι η αμερικανική, βρετανική και γαλλική στρατιωτική επέμβαση δεν ήταν σωστή.

Οι ψηφοφόροι των Χριστιανοδημοκρατών είναι διαιρεμένοι: το 43,3% των ερωτηθέντων θεωρούν την επιχείρηση ορθή ενώ το 46,2 % είναι εναντίον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ