Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να ρίχνει βάρος στην υπόθεση της ΔΕΠΑ ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση να δώσουν απαντήσεις στα διάφορα ερωτήματα. Σειρά σήμερα πήραν η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης.

Απαντήσεις από την κυβέρνηση για την υπόθεση ΔΕΠΑ-ELFE, ζητά η Μ. Σπυράκη

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη σε συνέντευξή της στον ρ/σ Real Fm και αναφερόμενη στο θέμα της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) δήλωσε ότι η Δικαιοσύνη έχει ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε μια σειρά από πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων και κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Θεόδωρου Κιτσάκου.

«Ο κ. Κιτσάκος ήταν ο άνθρωπος που δούλευε στην εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη, στην ELFE, στα λιπάσματα, και μετακόμισε στη ΔΕΠΑ μέσα σε μια νύχτα. Η ELFE, η εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη, χρωστούσε ήδη στη ΔΕΠΑ. Και όταν ο κ. Κιτσάκος μετακόμισε και, αντί να παίρνει χρήματα προκαταβολή για να δίνει γκάζι, έπαιρνε μεταχρονολογημένες επιταγές, το χρέος ανέβηκε. Εκτοξεύτηκε κατά περίπου 50.000.000 ευρώ. Και σε αυτό το ερώτημα η κυβέρνηση δεν απαντάει. Γιατί λάμβανε μεταχρονολογημένες επιταγές;», συνέχισε η κ. Σπυράκη.

Πρόσθεσε επ' αυτού ότι ο κ. Σταθάκης παραδέχεται ότι ο κ. Κιτσάκος έπαιρνε μεταχρονολογημένες επιταγές. «Ήταν επιταγές τρίτων εταιρειών offshore που ήταν των συμφερόντων του ίδιου του ιδιοκτήτη, του κ. Λαυρεντιάδη. Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με μια τεράστια υπόθεση για την οποία δεν παίρνουμε απαντήσεις. Εδώ, ξέρετε, έχουν ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και ο ίδιος ο υπεύθυνος ο οποίος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος έχει τα στοιχεία, και έχουν δημοσιευτεί τα πρακτικά ότι έχει ενημερώσει έξι, επαναλαμβάνω έξι πολιτικά πρόσωπα, έξι αρμόδιους υπουργούς. Και εκεί είναι ακριβώς το κλειδί. Αφού οι υπουργοί έλαβαν τα χαρτιά, αφού οι υπουργοί φαίνεται πως γνώριζαν, γιατί δεν έδρασαν;», πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Αυγενάκης: Να απαντήσουν οι λαλίστατοι του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση ΔΕΠΑ

Ερωτήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την υπόθεση ΔΕΠΑ και τα όσα έχει καταθέσει ο κ. Κιτσάκος έθεσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99.4 της Θεσσαλονίκης όπου κατηγόρησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θέλουν να συζητήσουν για τη συγκεκριμένη υπόθεση και θέλουν να την κρύψουν «κάτω από το χαλί».

«Πώς ο κ. Κιτσάκος στέλεχος της ELFE -εταιρία Λαυρεντιάδη- που είχε χρέος στη ΔΕΠΑ βρέθηκε σε θέση στελέχους της ΔΕΠΑ, να συζητά το χρέος της προηγουμένης εταιρίας του το οποίο επί των ημερών του στην κρατική ΔΕΠΑ διογκώθηκε;» αναρωτήθηκε ο κ. Αυγενάκης και συνέχισε:

«Εναντίον του κ. Κιτσάκου έχει ήδη ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τη διόγκωση των χρεών της ELFE προς τη ΔΕΠΑ. Ο ίδιος μάλιστα σε δηλώσεις του ανέφερε ότι για όσα έκανε ήταν ενήμεροι οι υπουργοί Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Σκουρλέτης, Σταθάκης, Τζάκρη και Πιτσιόρλας.

Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν τόσο για τη ραγδαία αύξηση του χρέους της ELFE που προσεγγίζει πλέον τα 120 εκατ. ευρώ, όσο και για τις δικές του πρωτοβουλίες να διευθετηθεί αυτό το χρέος με απόπειρα παράνομης ανταλλαγής ακινήτων. Μιλάμε για μια κυβέρνηση βουτηγμένη στα σκάνδαλα», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης και συνέχισε: «Είναι δε απορίας άξιο πως, σήμερα, η χρεοκοπημένη εταιρία Λαυρεντιάδη έχει επιδοθεί σε μια μάλλον ακριβή καμπάνια ενημέρωσης σε μεγάλο μέρος του Τύπου, καθώς και το πώς μεγάλο μέρος των ΜΜΕ επικεντρώνεται στην καμπάνια και όχι στο σκάνδαλο».

«Εμείς, ως παράταξη, δηλώνουμε πως η ΝΔ δεν εξαγοράζεται από καταχωρίσεις», τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Διαβάστε Επίσης: