Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβερνώντος κόμματος και αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο την αυριανή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης έχει πλήρως ευθυγραμμιστεί με την ρητορική της ακροδεξιάς πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας και της έχει παραδώσει τα κλειδιά του κόμματος, ενώ από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία απαντά ότι όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με τις αντισυγκεντρώσεις που έχουν ανακοινωθεί στη συμπρωτεύουσα, αλλά ότι έχει στραμμένη την προσοχή της στο συνέδριο του κόμματος στην Αθήνα.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι: «Η μεν ΝΔ Θεσσαλονίκης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διοργάνωση της αυριανής πολιτικής συγκέντρωσης με ομιλητή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο δε γραμματέας της ΝΔ Λ. Αυγενάκης στηρίζει απροκάλυπτα τις αντισυγκεντρώσεις εθνικιστικών στοιχείων».

«Ο κ. Αυγενάκης γνωρίζει πολύ καλά τη διαφορά μεταξύ του δημοκρατικού δικαιώματος της διαδήλωσης και των αντισυγκεντρώσεων εναντίον εκδηλώσεων πολιτικού φορέα. Οι αντισυγκεντρώσεις συνιστούν μια αντιδημοκρατική και φασιστική πρακτική, από την οποία η ΝΔ θα έπρεπε να παίρνει αποστάσεις, και όχι να τις αγκαλιάζει. Αυτά, βέβαια, είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Μητσοτάκη, που αντί να απομονώσει τα ακροδεξιά στοιχεία μέσα στη ΝΔ, τους έχει παραδώσει και τα κλειδιά του κόμματος», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ: Καμία σχέση με τις αντισυγκεντρώσεις

«Θράσος» καταλογίζει η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για όσα της καταμαρτυρεί αναφορικά με τη συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη και τονίζει ότι η ίδια δεν έχει καμία σχέση με τις αντισυγκεντρώσεις που έχουν ανακοινωθεί.

«Το κόμμα που ανέβηκε στην εξουσία με ύβρεις, συκοφαντίες, αντισυγκεντρώσεις και υποθάλποντας τη βία κατά των πολιτικών του αντιπάλων, έχει το θράσος να διαμαρτύρεται», σημειώνει χαρακτηριστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει: «Η Νέα Δημοκρατία από αύριο θα βρίσκεται στο Συνέδριό της στην Αθήνα και μαζί της θα είναι και το ΕΛΚ. Ο κ. Τσίπρας ας κάνει ό,τι θέλει, όπου θέλει. Του ευχόμαστε αυτή τη φορά να έχει γύρω του περισσότερους ακροατές παρά αστυνομικούς».

Δείτε επίσης: