Με πίνακα των πρωτογενών πλεονασμάτων επί κυβέρνησης Σαμαρά απαντά μέσω twitter ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, «αντί απάντησης στον κ. Μητσοτάκη, λίγη ιστορική μνήμη». Από το μεσοπρόθεσμο που ψήφισε η κυβέρνηση Σαμαρά στις 9/5/2014».

Ο κ. Μητσοτάκης δική του ανάρτηση στο twitter παραδέχτηκε  ότι δεν τον έχρισε ακόμη κυβέρνηση ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τον κατηγορεί όμως, ότι τα πλεονάσματά του καταστρέφουν την οικονομία.

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών. Ανήρτησε στο twitter τον πίνακα με τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα επί κυβέρνησης Σαμαρά (4,5% του ΑΕΠ το 2016, 4,5% του ΑΕΠ το 2017 και 4,2% του ΑΕΠ το 2018), γράφοντας πως «αντί απάντησης στον κ. Μητσοτάκη, λίγη ιστορική μνήμη. Από το Μεσοπρόθεσμο που ψήφισε η κυβέρνηση Σαμαρά στις 9/5/2014».

Κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τη συνέντευξη Τσακαλώτου

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η ΝΔ είχε κάνει λόγο «για την αυτονόητη πρόβλεψη του κ. Τσακαλώτου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις εκλογές» στη συνέντευξή του στο CNBC και το υπουργείο Οικονομικών απάντησε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε να υιοθετήσει τα fake news, ενώ το Μαξίμου έκανε λόγο για αντιπολίτευση για κλάματα με παραγωγή ή κατανάλωση fake news.

Απάντηση Υπ. Οικονομικών

Την δική του απάντηση, στα όσα ανέφερε μερίδα ΜΜΕ και υιοθέτησε η Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με το τι δήλωσε στο CNBC ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, επιτιθέμενο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλιο Μαξίμου

Θέση στο ζήτημα που έχει προκύψει σήμερα με το σχόλιο της ΝΔ για τα όσα, δήθεν, είπε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, πήρε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ