Την πεποίθηση ότι δομές όπως το Κέντρο Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης χρειάζονται γενναία χρηματοδότηση, αλλά και στήριξη από το κράτος, εξέφρασε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διάρκεια επίσκεψής του στην Καλαμαριά.

Υποσχέθηκε δε, ότι "η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι της, για να διεκδικήσει και να πιέσει, ώστε να επιλύονται συνεχώς ζητήματα (τέτοιων δομών) και μέσα στη Βουλή, αλλά και έξω απ’ αυτή αν χρειαστεί, με αγώνες στον δρόμο".

"Βρισκόμαστε εδώ στην Καλαμαριά, στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής, ακριβώς για να εκφράσουμε την πλήρη υποστήριξή μας, τη συμπαράστασή μας, σ’ αυτόν τον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι εδώ στο Κέντρο και η πρόεδρος η κ. Μιαούλη προσωπικά (...) Απαιτείται γενναία χρηματοδότηση, απαιτείται αυτές οι δομές να τις αναλάβει το κράτος, έτσι ώστε να χρηματοδοτούνται, να υπάρχουν νοσηλευτές, να υπάρχουν ειδικότητες, να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θα βοηθούν τα παιδιά με νοητική υστέρηση ή με οποιαδήποτε άλλα προβλήματα. Είναι καθήκον της κοινωνίας να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας, τα παιδιά μας, να αντιπαλέψει ρατσιστικά φαινόμενα και βεβαίως να στηρίξει όλες τις δομές και τις αναγκαίες υποδομές που χρειάζονται, έτσι ώστε αυτοί και οι οικογένειές τους να ζουν ανθρώπινα, σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον" υπογράμμισε ο κ.Κουτσούμπας.

Όπως είπε, δεν είναι ατομική, οικογενειακή υποχρέωση να στηριχθούν αυτά τα παιδιά, αλλά επιβάλλεται η στήριξη του κράτους. Κι εδώ πρέπει, πρόσθεσε, να συμβάλλουν και οι μαζικοί φορείς του κινήματος και οι δήμοι και οι περιφέρειες και οι κυβερνήσεις". Ο κ.Κουτσούμπας θα μιλήσει σε συγκέντρωση των κομματικών οργανώσεων Καλαμαριάς, στο αμφιθέατρο του 4ου και 5ου λυκείου Βότση, στις 7 το βράδυ.