Τη θέση ότι «η ΝΔ πορεύτηκε και πορεύεται με ένα σκληρό επικοινωνιακό επιτελείο αλλά και με ένα αδίστακτο και κοινωνικά ανάλγητο πρόγραμμα», εξέφρασε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Από την άλλη πλευρά ανέφερε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9», ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται και το κυβερνητικό έργο και τις επιλογές που έκανε μέχρι σήμερα και πρόσθεσε: «βεβαίως υπήρξαν σημαντικά λάθη, αδυναμίες και αστοχίες, πιστεύουμε, όμως, ότι με τον τρόπο με τον οποίο πορευτήκαμε και με τον τρόπο με τον οποίο πορευόμαστε, μπορούμε να βγάλουμε τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και την κοινωνία στο σύνολό της ευνοημένη την επόμενη μέρα της εξόδου από τα μνημόνια, τώρα που είναι η ανάγκη όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας να αρχίσουν να εξέρχονται από την κρίση».

Μιλώντας για τους πολίτες σημείωσε: «τώρα που δεν έχουν μπροστά τους να εκφράσουν έναν θυμό, διότι στις ευρωεκλογές εκφράστηκε ένας θυμός, μια απόσταση, ένα μήνυμα ισχυρό το οποίο εμείς το λάβαμε το κατανοήσαμε και το αναλύουμε, ακόμη και αυτή την ώρα, υπάρχει μια επιλογή. Το ερώτημα είναι "ποιον θες την επόμενη μέρα;" Θες τον Τσίπρα με τα λάθη, τις αδυναμίες και τις αστοχίες, αλλά με ένα πρόγραμμα φιλικό στην καθημερινότητα του πολίτη και της κοινωνίας ή θες τον κ. Μητσοτάκη και το επιτελείο του το οποίο είναι ανάλγητο;».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε ότι οι απόψεις του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας «απηχούν και τις απόψεις κάποιων στη ΝΔ ότι πρέπει να αρχίσει το κράτος να αποσύρεται από το συνταξιοδοτικό και να πάμε στον ιδιωτικό τομέα» και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι «ο ρόλος του κράτους και του δημόσιου στην υπόθεση της κοινωνικής ασφάλισης και της σύνταξης είναι καθοριστικός».

Για τις 120 δόσεις, τόνισε ότι αυτές χρειάζονται επειδή «κάποιος έριξε την οικονομία έξω» και αυτή ήταν η κυβέρνηση της ΝΔ την περίοδο 2009. Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι υποκριτικά ψήφισε τη σχετική ρύθμιση και ανέφερε ότι εφόσον γίνει κυβέρνηση η ΝΔ δεν ξέρει «κατά πόσο μπορεί να αμφισβητηθεί μια τέτοια ρύθμιση και να αλλάξουν τα κριτήριά της».

Σχετικά με την ηγεσία της ελληνικής δικαιοσύνης σχολίασε: «και η σημερινή ηγεσία και η επόμενη ηγεσία και η προηγούμενη ηγεσία, από όποιον και αν έχουν οριστεί ή τοποθετηθεί, έχουν μια επιστημοσύνη, μια επάρκεια και έναν προσανατολισμό, με βάση αυτά τα οποία ορίζει το νομικό πλαίσιο της χώρας». «Η δικαιοσύνη είναι ένας ανεξάρτητος πυλώνας της σύγχρονης δημοκρατίας και καλό είναι να μην την εμπλέκουμε σε πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος, τέλος, στη χθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την υποστήριξη του Φρανς Τίμερμανς στην προεδρία της Κομισιόν υπογράμμισε ότι η δήλωση αυτή «δείχνει ότι εμείς την προοδευτική συμμαχία τη λέμε και την εννοούμε και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη». «Δεν είμαστε α λα κάρτ. Ο Φρανς Τίμερμανς είναι ένας σοσιαλδημοκράτης. Δεν είναι από τη στενή δική μας πολιτική οικογένεια, αλλά είναι η προοδευτική επιλογή που μπορεί να μετατοπίσει τον άξονα στην ΕΕ επί το προοδευτικότερο και το κοινωνικότερο ως αντίθεση στην επιλογή του κ. Βέμπερ», είπε. Κατηγόρησε, τέλος, το ΚΙΝΑΛ ότι «ενώ υποστήριζε την επιλογή Τίμερμανς στην Ευρώπη, το βράδυ των εκλογών ενώ το δικό του ποσοστό είχε συρρικνωθεί πανηγύριζε στα media διότι το άλλο μεγάλο προοδευτικό κόμμα στη χώρα ήταν στη δεύτερη θέση και πρώτος ήταν ο εκλεκτός του κ. Βέμπερ ο κ. Μητσοτάκης»