Καθυστερημένη αντίδραση για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας στη Σαμοθράκη, απέδωσε στην κυβέρνηση της ΝΔ ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Έκανε 10 μέρες αργότερα τη σύσκεψη του μισού υπουργικού συμβουλίου. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να δει ως κυβέρνηση. Έπρεπε να έχει πολύ πιο γρήγορα αντανακλαστικά διότι σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, ένα τετραήμερο το οποίο ήταν πολύ έντονο, εγκλωβίστηκαν άνθρωποι, επιχειρηματίες έχασαν τη δυνατότητα να δουλέψουν μέσα στην καρδιά του Δεκαπενταύγουστου».

Ο κ. Χρηστίδης αναφέρθηκε και στην αντιπολιτευτική τακτική του Κινήματος Αλλαγής λέγοντας πως έχει μάθει να κολυμπάει «ανάμεσα στα πιράνχας της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 4,5 χρόνια και ξέρουμε να κολυμπάμε καλά» και προσθέτοντας τα εξής: «Θα αναμετρηθούμε με όρους αρχών, αξιών, ιδεών, για το ποιος εκφράζει αυθεντικά την προοδευτική παράταξη. Μπροστά μας έχουμε πολύ μεγάλες προκλήσεις, έχουμε τον εκλογικό νόμο, έχουμε τον τρόπο με τον οποίο η χώρα πρέπει να προχωρήσει σε πολύ μεγάλες αλλαγές».

Ο κ. Χρηστίδης κράτησε σαφείς αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει. Λέει ότι θα μετασχηματίσει το κόμμα του και θα κοιτάξει προς μια άλλη κατεύθυνση και ο κ. Σκουρλέτης βγαίνει και αμφισβητεί ευθέως την κατεύθυνση αυτή λέγοντας ότι δεν θέλει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε Κεντροαριστερά ούτε Σοσιαλδημοκρατία. Πρέπει να πει τι θέλει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα φανεί γιατί πέρα από τα λόγια υπάρχουν και οι πράξεις».