«Η κυβέρνηση και μερίδα των μέσων ενημέρωσης επιχειρούν για μία ακόμη φορά να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις και να καλλιεργήσουν φόβο στους συνταξιούχους, σχετικά με τον επανυπολογισμό των συντάξεων», τονίζει η τομεαρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Αχτσιόγλου επισημαίνει «για την αποκατάσταση της αλήθειας»:

- Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε οριστικά και αμετάκλητα ήδη από το 2018 τη μείωση της προσωπικής διαφοράς και τις σχετικές περικοπές στις συντάξεις που απαιτούσε το ΔΝΤ.

- Κατ’ εφαρμογή του νόμου που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε, καμία περικοπή δεν έγινε ούτε και προβλέπεται να γίνει και οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να λαμβάνουν το ποσό που ελάμβαναν.

- Ο επανυπολογισμός λειτούργησε μόνο ευεργετικά, καθώς από 1/1/2019 πάνω από 600.000 χαμηλοσυνταξιούχοι είδαν αυξήσεις που θα συνεχιστούν σε βάθος 5ετίας.

«Ενδεχομένως η ΝΔ να μη συμβιβάστηκε ποτέ με τα παραπάνω γεγονότα ή να έχει άλλες προθέσεις. Όπως και να χει, οφείλει να σταματήσει να προσβάλλει την κοινή λογική και τους ίδιους τους συνταξιούχους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.