Ξεκάθαρα αντίθετος με το ενδεχόμενο τα ΕΛΠΕ να ιδιωτικοποιηθούν στο 100% είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός, με ανάρτησή του στα social media και με αφορμή τη φημολογία για ύπαρξη μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Κρήτη, τόνισε το πόσο λάθος θα ήταν το δημόσιο να χάσει τα ΕΛΠΕ και κυρίως την θυγατρική τους που ασχολείται με τις εξορύξεις.

Φτάνει στο σημείο, μάλιστα, να χαρακτηρίσει «απιστία κατά του Δημοσίου» την κυβερνητική επιλογή για πώληση των ΕΛΠΕ, σε περίπτωση που κάποτε επιβεβαιωθούν οι θετικές προβλέψεις και βρεθεί σημαντικό κοίτασμα.

Η ανάρτηση Τσίπρα:

Σημερινά πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα (εφημερίδες «Τα Νέα» και «Η Καθημερινή») φέρουν τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ να εκτιμά ότι υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα νοτιοδυτικά της Κρήτης, στα οικόπεδα όπου το περασμένο Ιούνιο υπογράψαμε να διερευνήσουν από κοινού ΕΛΠΕ, ExxonMobil και Total.

Αν αυτό ισχύει, η επιλογή της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ και ιδιαίτερα της θυγατρικής της για τις εξορύξεις, δε θα αποτελεί απλά ιδεοληψία αλλά απιστία κατά του Δημοσίου.

 

Οι άνθρωποι της εταιρείας, πάντως, θέλησαν να ρίξουν τους τόνους, τονίζοντας μέσω ανακοίνωσης πως ακόμα δεν υπάρχει κάτι βέβαιο και ανακοινώσιμο.