"Οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφορικά με τον κατώτατο μισθό επισημοποιούν αυτό που όλοι γνωρίζαμε. Η προεκλογική υπόσχεση της ΝΔ για αύξηση παραπέμπεται στις καλένδες", τονίζει σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Ταυτόχρονα επιμένει «Μία ακόμα διάψευση, μέσα σε μόλις έξι μήνες πρωθυπουργίας του Κυρ. Μητσοτάκη. Η περίφημη "συμφωνία αλήθειας" που διαλαλούσε προεκλογικά ο αρχηγός της ΝΔ μετατράπηκε ταχύτατα σε κενό γράμμα.»

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του το Σάββατο στον ΑΝΤ1, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, είπε ότι κατόπιν εισήγησης Επιτροπής του Υπουργείου Εργασίας, ο υπουργός εισηγείται την αύξηση του κατώτατου μισθού τέλος Μαΐου, αρχές Ιουνίου. Αποκάλυψε, όμως, πως ο στόχος είναι σε μια τριετία ο κατώτατος μισθός να φτάσει περίπου στα 703 ευρώ, από 650 που είναι τώρα (δηλαδή ούτε 10% στα 3 χρόνια).

Προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε για αύξηση του κατώτατου μισθού κατά το διπλάσιο του ρυθμού ανάπτυξης. Από την άλλη, όπως επανέλαβε και πρόσφατα η τομεράρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλεπόταν αύξηση κατά 7,5% κατ’ έτος το 2020 και 2021, συνολικά δηλαδή κατά 15% στα δύο χρόνια.