Στεφάνι στο σημείο που θα στηθεί πλακέτα μνήμης προς τιμή των αδικοχαμένων της MARFIN κατέθεσε το πρωί του Σαββάτου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ έκανε το ίδιο και στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα για την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

«Σήμερα, όπως κάθε χρόνο, τιμάμε τους αδικοχαμένους εργαζόμενους της Marfin. Αρνιόμαστε τη μεγάλη υποκρισία του αστικού κράτους και των κυβερνήσεών του. Έχουν τεράστιες ευθύνες η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα δηλαδή που κυβέρνησαν τα τελευταία 10 χρόνια εναλλάξ και άφησαν στο σκοτάδι τους προβοκατόρικους και άλλους μηχανισμούς που έδρασαν γι' αυτό το έγκλημα. Άφησαν, επίσης, στο απυρόβλητο τις ευθύνες της τράπεζας, δηλαδή της εργοδοσίας, που δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενούς της. Θα τους θυμόμαστε πάντα, θα τους τιμάμε, θα τους μνημονεύουμε» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην κατάθεση στεφανιού στη Marfin.

Δήλωση ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα για την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

«Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό πρέπει να είναι συνεχής, αλλά για να είναι συνεπής και αποτελεσματικός πρέπει να στρέφεται ενάντια στη μήτρα που τον γεννά: τον καπιταλισμό.

75 χρόνια μετά είμαστε παρόντες σ' αυτόν τον αγώνα, με αυτό το περιεχόμενο» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα, σήμερα, 9 Μάη, Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.