Για άρνηση να ενισχύσει το ΕΣΥ και να στηρίξει την οικονομία με ζεστό χρήμα, σε αντίθεση με όλη την Ευρώπη, κατηγόρησε ο Αλέξης Χαρίτσης την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «αν η κυβέρνηση δεν πάρει ουσιαστικά μέτρα τώρα αλλά περιμένει να μπούμε βαθύτερα στην ύφεση, θα καταλήξει να ζητήσει ξανά θυσίες από τον ελληνικό λαό».

 

Ειδικότερα, σε συνέντευξή στου στον ρ/σ «Alpha 98.9», ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «Η στήριξη του συστήματος υγείας πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα όλων στην πρωτοφανή κρίση που βιώνουμε» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν προχωρά ούτε στην ενίσχυση του ΕΣΥ ούτε στην στήριξη της οικονομίας» παρόλο που, όπως πρόσθεσε, «διαθέτει συγκεκριμένες δυνατότητες».

Είπε ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε να μιλά για παροδική ύφεση και κάθε δίμηνο αναθεωρεί τις προβλέψεις της επi τα χείρω, για να υπογραμμίσει ότι «παρόλο όμως που στο προσχέδιο του προϋπολογισμού εκτιμούν διψήφια ύφεση για το 2020 και αναιμική ανάπτυξη για το 2021και παρά το γεγονός ότι η οικονομία μας πρόσφατα βγήκε από μια δεκαετή κρίση, δεν την στηρίζουν με ζεστό χρήμα όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη».

Ο κ. Χαρίτσης είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να νοικοκυρέψει τα δημόσια οικονομικά και να δημιουργήσει το απόθεμα των 37 δισ. «ακριβώς για τέτοιες περιστάσεις», σημειώνοντας ότι «αυτές τις δυνατότητες πρέπει να τις αξιοποιήσει τώρα η κυβέρνηση». Ωστόσο, τόνισε, «με την πολιτική τους οδηγούν σε κατάρρευση και τα έσοδα του κράτους, όπου ήδη έχει δημιουργηθεί «τρύπα» 10 δισ. ευρώ». «Οι δαπάνες του σήμερα δεν είναι οι φόροι του αύριο, όπως υποστηρίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αλλά επένδυση για το μέλλον της κοινωνίας μας», σημείωσε.