Στη Πελοπόννησο γίνεται από σήμερα μέχρι την Τετάρτη η 5η διαδικτυακή περιοδεία , που διοργανώνει το Κίνημα Αλλαγής . Η πρόεδρος του κόμματος , Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της προς τους εκπροσώπους από τους παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας, επεσήμανε πως δεν πρέπει να χαθεί η μεγάλη ευκαιρία της αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

 

Η κ. Γεννηματά άσκησε έντονη κριτική κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης , λέγοντας πως είναι « μεγάλη εθνική υπόθεση στην οποία δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης προχωρεί και πάλι χωρίς την στοιχειώδη εθνική συνεννόηση. Καμία ως τώρα συζήτηση με τα πολιτικά κόμματα και ελάχιστη δημόσια διαβούλευση και μόνο σε γενικούς άξονες».

Σχολίασε ακόμη ως πολύ καθυστερημένη τη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, τη Παρασκευή, την οποία έχει ζητήσει η ίδια προ διμήνου. Την χαρακτήρισε μάλιστα ως τυπική διαδικασία επικύρωσης τετελεσμένων . «Όμως το σχέδιο αυτό δεν είναι κρατικό μυστικό και η επιτυχία του είναι συνάρτηση της στήριξης και της συνέργειας όλων των δυνάμεων της χώρας.

Αυτό πιστεύουμε και αυτό θα επιδιώξουμε».

Τόνισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης, «που ικανοποιεί δήθεν τους γενικούς όρους της Ε.Ε., δεν αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Δεν αφορά τους πολλούς, αλλά μόνο τους ήδη μεγάλους. Δεν συνδέει τις επενδύσεις με την αύξηση της εγχώριας παραγωγής.

Συνοδεύεται από παρεμβάσεις που προωθούν την φθηνή και απαξιωμένη εργασία.

Σχέδιο από το οποίο απουσιάζει κάθε ουσιαστική αναφορά για τα Δημόσια Νοσοκομεία, τις κοινωνικές υποδομές, την μείωση των ανισοτήτων».

Επέκρινε τον κ. Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι δεν είναι λύση ούτε για την αποτελεσματικότητα, ούτε για τη διαφάνεια, ο «πλήρης έλεγχος» από το πρωθυπουργικό Γραφείο.«Δεν έχει κανείς λευκή επιταγή να τα διαχειριστεί όπως αυτός κρίνει», σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Απέναντι στην πρόταση της κυβέρνησης , η Φώφη Γεννηματά, ανέφερε ότι «υπάρχει η εναλλακτική λύση, ο προοδευτικός δρόμος που δείχνει το Κίνημα Αλλαγής με τις προτάσεις του, μια νέα Κοινωνική Συμφωνία που θα εγγυηθεί ότι οι συντηρητικές πολιτικές δεν θα κυριαρχήσουν, ότι μια Προοδευτική Διακυβέρνηση είναι όχι μόνο όραμα, αλλά το αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια νέα Αλλαγή στην Ελλάδα, που μόνο το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να κάνει πράξη»

Ιεράρχησε τα 70 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης για την επανεκκίνηση της οικονομίας, με την ελάφρυνση του φορολογικού βάρους των επιχειρήσεων και την παροχή κινήτρων για παραγωγικές επενδύσεις, Με Δημόσιες επενδύσεις για υποδομές και κοινωνική προστασία και επενδύσεις για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

«Τα δεδομένα που διαμορφώνονται για το 2021 στην Οικονομία δεν επιτρέπουν αισιοδοξία. Ο κ. Μητσοτάκης έταξε άλμα δεκαετίας αλλά σκοντάφτει στην καθημερινότητα σε κάθε δυσκολία.

Οι προβλέψεις του Κρατικού Προϋπολογισμού αποδεικνύονται ήδη εξωπραγματικές.

Το ίδιο και οι εκτιμήσεις για τον Τουρισμό», σύμφωνα με τη Φώφη Γεννηματά η οποία επεσήμανε έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου, αποσπασματικές και καθυστερημένες παρεμβάσεις της κυβέρνησης που επαυξάνουν τις αρνητικές εξελίξεις, την ύφεση, το ιδιωτικό χρέος, το νέο έλλειμμα στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε ειδική αναφορά για την ανάπτυξη των λιγνιτικών περιοχών, που θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί γενναία και από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ.

Η Πρόταση του Κινήματος Αλλαγής περιλαμβάνει, μια μεγάλη Βιομηχανική Μονάδα υποδομές μεταφορών, ρήτρα βιώσιμης ανάπτυξης, διατήρηση του ενεργειακού BrandName και επέκταση του δικτύου Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης

Επίσης ανάπλαση εδαφών και αποκατάσταση τοπίων, ειδική μέριμνα για το ανθρώπινο δυναμικό με ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας μέσω του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου, ειδικό πενταετές πρόγραμμα κατάρτισης και ενίσχυσης εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων και πρόγραμμα άμεσης ενίσχυσης των υφιστάμενων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που θα πληγούν.

Σχετικά με την έξαρση της πανδημίας παρατήρησε ότι οι πολίτες θέλουν μηνύματα αισιοδοξίας κι όχι διαρκείς ψεύτικες υποσχέσεις που διαψεύδονται σε λίγες ημέρες, για να έρθουν οι επόμενες, γιατί αντί για ελπίδα για το αύριο, οδηγούν την κοινωνία σε μια διάχυτη απογοήτευση.

«Το άνοιγμα των δραστηριοτήτων πρέπει να γίνει, αλλά με ασφάλεια, σχέδιο, σαφείς στόχους, μελετημένα βήματα, σταδιακά και με αντιμετώπιση του συνωστισμού», τόνισε και κατηγόρησε τη κυβέρνηση επειδή δεν έχει επιτάξει ιδιωτικές κλινικές , ιδιαίτερα των μεγάλων μονάδων που έχουν πλήρεις δομές-ώστε να ανασάνει το ΕΣΥ.