Τη δέσμευσή του ότι ο ίδιος και το ΜέΡΑ25 θα είναι στο πλευρό τους, εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, ο Γ. Βαρουφάκης «σχολίασε δηκτικά την πορεία της στάσης της κυβέρνησης που ξεκίνησε με την απαξίωση της επιχείρησης, συνέχισε διαφημίζοντας πως θα προσέλκυε το "παγκόσμιο επενδυτικό ενδιαφέρον" και φαίνεται -σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο- να καταλήγει στους γνωστούς Έλληνες ολιγάρχες, χωρίς να υπάρχει καμία δέσμευση κιόλας από την πλευρά τους για τις θέσεις εργασίας».

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ζήτησαν από τον Γιάνη Βαρουφάκη την παρουσία του ΜέΡΑ25 και την στήριξη του στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν. Ο κ. Βαρουφάκης τους διαβεβαίωσε ότι το ΜέΡΑ25 θα είναι το Σάββατο εκεί, στο πλευρό των εργαζομένων της επιχείρησης.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε ακόμα στη γενικότερη ερημοποίηση που δρομολογείται στην Εύβοια «μετά και τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, αλλά και με την ανάμειξη τώρα των ολιγαρχών της ΤΕΡΝΑ κι άλλων, δήθεν για την αποκατάσταση της περιοχής». «Πρόκειται για μια κατάσταση ανάγκης που επικρατεί στην Εύβοια και έχουμε και μια κυβέρνηση που έχει σχέδιο για αυτή την ερημοποίηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Τέλος, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε και στους συσσωρευτές, στις μπαταρίες που είναι το μέλλον, όπου το προϊόν της ΛΑΡΚΟ θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο. «Το μέλλον θα εξαρτηθεί από επιχειρήσεις σαν τη ΛΑΡΚΟ, ώστε να μην χαθεί και το τρένο της επόμενης, πράσινης βιομηχανικής επανάστασης, όμως η κυβέρνηση αντί να επενδύσει σε αυτό το μέλλον, παραδίδει την εταιρεία ως δωράκι στους ολιγάρχες» τόνισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.