«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε το χάος που βιώνουμε αυτή τη στιγμή. Η ευθύνη για το χάος έχει πρόσωπο, και αυτό είναι του ίδιου του πρωθυπουργού», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «διαρκώς από χθες ψάχνει να ρίξει αλλού τις ευθύνες, ενώ ήταν εξαφανισμένη» και είπε πως «θα μπορούσαμε να ζητήσουμε τις παραιτήσεις διάφορων υπουργών, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνολικά».

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση γνώριζε πέντε μέρες για το κύμα του χιονιά και δεν προέβλεψε να καθιερώσει τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ούτε να εμποδίσει την κυκλοφορία στα φορτηγά και τα βαρέα οχήματα στην Αττική Οδό. Την κατηγόρησε ότι θα μπορούσε να είχε λάβει σειρά από μέτρα για να προστατέψει την κοινωνία, «αλλά για ακόμη μια φορά κρίθηκαν ανίκανοι». Υποστήριξε ότι «η προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών προκαλεί τους πολίτες» και τόνισε ότι «το αφήγημα περί ευθυνών της Αττικής Οδού για τους χιλιάδες εγκλωβισμένους κατέρρευσε γρήγορα, γιατί τα ίδια συνέβησαν και στη Μαραθώνος και στην Κατεχάκη και στην Κηφισίας και μετά η κυβέρνηση προσπάθησε να επιρρίψει τις ευθύνες στην ΕΜΥ». «Το ψέμα αυτό απαντήθηκε από τον διευθυντή της μετεωρολογικής υπηρεσίας. Η κυβέρνηση γνώριζε πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία», σημείωσε.

Επιπλέον, της καταλόγισε ότι «δεν κατάφερε καν να κρατήσει ανοικτό τον ηλεκτρικό» και ότι «μέσα στο χιόνι οι πολίτες αναγκάζονταν να πάνε από την Ειρήνη στο ΚΑΤ, χωρίς να υπάρχει ένα λεωφορείο να τους μεταφέρει και χωρίς καμία ενημέρωση». Επίσης, είπε ότι τα τραίνα είχαν αποκλειστεί έξω από το Λιανοκλάδι και τόσοι άνθρωποι παρέμεναν και εκεί εγκλωβισμένοι, ενώ συμπολίτες μας κοιμόντουσαν στο πάτωμα στο αεροδρόμιο. «Και ακόμη και τώρα που μιλάμε, 5.000 νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα -την ώρα που ο ΔΕΔΔΗΕ δίνει 50% bonus σε golden boys», πρόσθεσε. Σχετικά με την αποζημίωση των 2.000 ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, μίλησε για «πρόστιμο-χάδι» και σχολίασε ότι «δεν γίνεται ο πρωθυπουργός που είναι εξαφανισμένος δύο μέρες να επικοινωνεί με την εταιρία για να συναποφασίζει το ύψος ενός προστίμου». «Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το έκανε για να γλιτώσει την Αττική Οδό από τις μαζικές προσφυγές. Είναι επίσης υποκρισία γιατί δεν υπάρχει καμία αποζημίωση στους τόσους εγκλωβισμένους σε Κηφισίας, Κατεχάκη και Μαραθώνος που είναι ευθύνη της Περιφέρειας», τόνισε. Με αφορμή δηλώσεις της βουλευτή της ΝΔ Κατερίνας Παπακώστα σχολίασε: «χθες μας είπε ότι έπρεπε να μπουν πρόστιμα στους εγκλωβισμένους πολίτες γιατί δεν είχαν αλυσίδες. Εκεί φθάνει το αφήγημα της ατομικής ευθύνης! Για ένα δρόμο που πληρώνουμε 2,80 ευρώ για λίγα χιλιόμετρα και για μια εταιρεία που βγάζει ένα σκασμό λεφτά, να φταίνε οι πολίτες».

Ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «θα έπρεπε να έχουμε μάθει από τις συνεχόμενες κρίσεις ότι χρειάζεται να ενισχύσουμε τα δημόσια εργαλεία και τις δημόσιες υποδομές, όμως δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πιστεύει στα δημόσια εργαλεία». Είπε πως «η κυριότερη απόδειξη είναι το ΕΣΥ που δεν ενισχύθηκε ούτε εν μέσω πανδημίας και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε δυο φορές πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. σε απώλειες και έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα».